Yutong na gorivnu ćeliju za Zimsku Olimpijadu

Yutong na gorivnu ćeliju za Zimsku Olimpijadu

Kineski grad Džanđakou, domaćin 24. Zimskih olimpijskih igara, dobiće 25 autobusa Yutong sa pogonom na gorivnu ćeliju.

Kompanija Yutong isporučuje 25 autobusa sa gorivnom ćelijom za Zimske olimpijske igre u Džangđakou, koje će se održati 2022. godine. Yutong garantuje opseg od 500 kilometara i 10-15 minuta za ponovno punjenje vodonikom. Proizvođač sa sedištem u Kini u januaru 2018. osvojio je nadmetanje za 25 autobusa sa gorivnom ćelijom, dužine 12 metara. Drugi dobavljač autobusa je firma Foton, koja je osvojila porudžbinu za 49 vozila Foton AUV 10.5-meter. Ukupno, svih 74 autobusa sa gorivnom ćelijom trebalo bi da počnu sa radom na putevima u Džangđakou ove godine.

yutong_Zhangjiakou_1

Yutong autobusi sa gorivnom ćelijom, opseg vožnje od 500 kilometara

Kao grad domaćin 24. Zimskih olimpijskih igara, Džangđakou, u kineskoj provinciji Hebej, ima za cilj da napravi zelenu zimsku olimpijadu i posvećen je preuzimanju vodeće pozicije u primeni autobusa na vodonik gorive ćelije, navodi se u saopštenju za javnost. Isporučena vozila su treća generacija autobusa na vodonične gorivne ćelije koje je nezavisno proizvela kompanija Yutong. Celokupno vozilo, kaže proizvođač, ima nultu emisiju, opseg vožnje od 500 kilometara i samo 10-15 minuta ponovnog punjenja vodonikom. Vozilo može da startuje i na niskim temperaturama kao što je -30oC. Slične karakteristike je objavila i firma Foton za svoj model AUV. U Evropi je kompanija Solaris Bus & Coach najavila da će u 2019. godini predstaviti model Solaris Urbino 12 hydrogen, novu generaciju vozila koja dobija energiju iz vodonik gorivne ćelije.

yutong_Zhangjiakou_2

Više od 90.000 pređenih kilometara Yutong autobusa sa gorivnom ćelijom

Od jula ove godine, kilometraža za proveru pouzdanosti je Yutong autobuse sa hidrogen gorivnom ćelijom, premašila je 90.000 kilometara, efikasno proveravajući pouzdanost sistema gorivne ćelije, sistema vodonika, DC/DC konvertore voltaže i integrisanu kontrolu vozila. Pored toga, specifikacija vozila je u potpunosti nadograđena. Sistem pregleda okoline za 360o sistem vazdušnog oslanjanja, pristup bez prepreka i tako dalje, dodati su vozilu, čineći ga mnogo pametnijim, sigurnijim i daju mu dodir sjajne boje za Zimske olimpijske igre u Džangđakou.

Izvor: Sustainable Bus

Descargar musica