VIDEO: MAN snimio uputstvo za spasavanje iz autobusa

VIDEO: MAN snimio uputstvo za spasavanje iz autobusa

Za potrebe obuke i realnog spasavanja u slučaju saobraćajnih nesreća, MAN je objavio film sa smernicama za spasavanje iz autobusa.

Vatrogasci spasioci obezebđuju brzu i kompetentnu pomoć kada nastane saobraćajna nesreća. Njihov cilj je da se unesrećeni putnici brzo i sigurno izbave iz vozila. MAN podržava službe spasavanja na taj način što im pruža vredne informacije. Tako je sada predstavljen film koji ilustruje različite procedure koje se tiču posebnih metoda spasavanja iz gradskih autobusa i turističkih autobusa. Putovanje autobusom spada daleko u najsigurniji vid drumskog prevoza. Znanje stručnjaka je ipak neophodno u slučaju nesreće. Kako da ugasite dizel motor ili motor na prirodni gas? Kako da uđete u vozilo? Kako podići autobus da bi oslobodili nekog ko je zaglavljen ispod vozila?

man_rescue_guide_bus4 man_rescue_guide_bus3

Smernice za spasavanje iz kamiona i autobusa su osmišljene za potrebe obuke različitih službi spasavanja. Sakupio ih je MAN uz profesionalnu pomoć tima za obuku Weber Rescue, stručnjaka iz oblasti spasavanja iz saobraćajnih nesreća.

man_rescue_guide_bus2

Smernice su bazirane na osnovu sleda događaja u operaciji spasavanja od inicijalne istrage, obezbeđenja pozicije vozila i gašenja motora. U flimu je objašnjeno kako se pristupa otvorima i kako se na siguran način uklanjaju prozorska okna. Korišćenje hidrauličke opreme za spasavanje je takođe objašnjeno.

man_rescue_guide_bus1

MAN-ovo uputstvo za spasavanje iz autobusa prikazuje scenarija kada autobus još uvek stoji na točkovima i kada je oboren na bok. Pored toga, daju se informacije o različitim pogonskim tehnologijama kao što su dizel, prirodni komprimovani gas (CNG) i hibrid.
(Foto i video MAN Truck & Bus)

Descargar musica