Tojota na gorivnu ćeliju za Tojota Siti

Tojota na gorivnu ćeliju za Tojota Siti

Japanske komapnije Tojota (Toyota Motor Corporation) i Hino (Hino Motors Ltd.) su razvile sistem pogona na gorivnu ćeliju za autobus koji je sa testiranjem počeo u Tojota Sitiju.

Novi autobus na gorivnu ćeliju je opremljen sa osam tankova vodonika pod visokim pritiskom kao i sa dva pakovanja gorivnih ćelija i dva motora snage 110 kW (150 KS) koji obezbeđuju povećanu snagu. Autobus dugačak 10,40 metara je opremljen i sistemom za napajanje električnom energijom zgrada i postrojenja u slučajevima nužde. U autobusu ima 26 mesta za sedenje i još 50 mesta za stajanje.

toyota-hino-fuel-cell-bus2

Tojota i Hino će potvrditi izvodljivost i efektivnost autobusa na gorivnu ćeliju kroz svakodnevno ispitivanje u komercijalnoj eksploataciji na javnim putevima. Rezultati sa ispitivanja stižu nazad direktno u razvojne centre ove dve kompanije. Ispitivanjem će se rukovoditi u saradnji sa gradom Tojota Siti u okviru programa potencijalnog uvođenja autobusa na gorvinu ćeliju i eksternog napajanja električnom energijom, koji je započeo još 2010. godine pod patronatom Ministarstva ekonomije, trgovine i industrije.

toyota-hino-fuel-cell-bus1

Autobus na gorivnu ćeliju su zajedno razvili Tojota i Hino na bazi hibridnog niskopodnog autobusa Hino u koji je ugrađen Tojotin sistem gorivne ćelije namenjen vozilu Mirai.
(Foto Toyota)

Descargar musica