VIDEO: Novi zglobni Ikarbusi uskoro sa trake

VIDEO: Novi zglobni Ikarbusi uskoro sa trake

Svih 10 zglobnih Ikarbusa IK-218N za JGSP „Novi Sad“ se nalaze na liniji završne montaže i užurbano se pripremaju za isporuku u prvoj polovini jula.

U halama zemunske fabrike je užurbano kao u košnici. Kako su mogli da se uvere reporteri portala Autobusi.NET, i pored vrelog junskog sunca koje je zagrejalo hale, radovi na finalizaciji novih autobusa se odvijaju nesmanjenom žestinom. Na liniju završne montaže je ušao i deseti zglobni autobus IK-218N za Novi Sad, dok je par autobusa već sišlo sa te linije i na njima se vrše sve pripreme i podešavanja koja prethode isporuci. Na ostalim vozilima smo mogli da vidimo lepljenje prozora, postavljanje unutrašnjih obloga, montažu vrata i displeja, a najzanimljivija operacija koju smo zabeležili je spajanje dva dela zglobnog autobusa.

ik218jgsp1

Naime, dva dela zglobnog autobusa, prednji deo vozila i prikolica (u kojoj je smešten motor), posebno prolaze kroz proizvodnju i tek se na liniji završne montaže spajaju. Prikolica se pomoću krana i traverzi prenosi na kolosek na kojem je „čeka“ pogonska osovina i prednji deo vozila sa već montiranom prednjom (upravljačkom) i srednjom (neutralnom) osovinom. Oba dela se međusobno približe i centriraju dok čepovi koji spajaju vozilo ne „sednu“ na svoje mesto. Potom se sve fiksira jakim zavrtnjima sa osiguračima.

ik218jgsp2

Pored zglobnih autobusa za Novi Sad, u proizvodnji se nalazi još jedan zglobni IK-218N za preduzeće Lastra iz Lazarevca. Po tehničkim karakteristikama se ne razlikuje od novosadskih, osim što će biti namenjen prigradskom saobraćaju i imaće vrata u konfiguraciji 2+2+0+2. Na šasijama MAN A22 su već podignuti kosturi za dva autobusa IK-112M namenjenih preduzeću M&M Trans iz Obrenovca, a uveliko se radi i na izradi sklopova karoserije za 20 autobusa istog tipa namenjenih GSP „Beograd“.

Descargar musica