Volvo i Simens će zajedno proizvoditi električne autobuse

Volvo i Simens će zajedno proizvoditi električne autobuse

Kompanije „Volvo Buses“ i „Siemens“ su potpisale preliminarni ugovor o isporuci kompletnih električnih sistema za gradske autobuse.

Prema ugovoru koji su potpisale kompanije „Volvo Buses” i „Siemens”, Volvo će isporučivati električne hibridne autobuse i potpuno električne autobuse krajnjim kupcima, dok će Simens isporučivati i ugrađivati električne punionice visoke snage (kapaciteta punjenja do 300 kW) za električna vozila.

IMG_0771

Dve kompanije sarađuju od 2012. godine na polju elektromobilnosti i sad su još više učvrstile svoju saradnju. Jedan od ciljeva je da se razvije standard za infrastrukturu punionica kako bi se olakšalo gradovima da pređu na električne autobuske sisteme.

Volvo_7900_Electric_Hybrid _HHA_Hamburg

Volvo i Simens su već isporučili kompletno rešenje gradu Hamburgu, koje se sastoji od tri električna hibridna autobusa i četiri punionice. Tokom 2015. godine, električni autobusi, električni hibridi i infrastruktura za punjenje će se isporučiti švedskim gradovima Geteborgu i Stokholmu. Simens isporučuje infrastrukturu koja se sastoji od punionice, pomoćne opreme, kablova, a zadužen je i za građevinske radove, instalacije, puštanje u pogon i održavanje.

Volvo 7900 Electric Hybrid omogućava smanjenje potrošnje goriva i otpuštanja ugljen-dioksida do 75%, ukupna potrošnja energije je smanjena za 60%, u poređenju sa Euro 6 dizel autobusima. Volvo 7900 Electric Hybrid radi u električnom modu u proseku 70% dužine trase, tiho i bez štetnih emisija. Punjenje na krajnjim stanicama traje do 6 minuta.
(Foto Volvo Buses, Saša Conić)

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica