Švedski Sambus dobio 78 novih VDL autobusa

Švedski Sambus dobio 78 novih VDL autobusa

VDL Bus & Coach je švedskom udruženju prevoznika isporučio 48 autobusa tipa Citea i 30 autobusa tipa Futura.

U decembru 2014. godine je kompletirana isporuka za Sambus, švedsko udruženje putničkih prevoznika. Narudžbina se sastojala od 48 autobusa tipa Citea i 30 autobusa tipa Futura. Interesantan podatak je da je VDL Futura FMD2-148 posebno projektovan i izveden za Sambus. To je troosovinski autobus dužine 14,8 metara posebno prilagođen zahtevima švedskog kupca. I Citea i Futura će saobraćati u javnom prevozu u švedskoj provinciji Dalarna. Future se raspoređene na tzv. Komfor liniju.

vdl_futura_fmd2-148_sambus1

VDL Futura FMD2 je autobus pogodan i za ekskurzije i za međugradski prevoz. Pod visine 1.250 mm obezbeđuje lak ulaz i izlaz putnika. Široka srednja vrata kao opcija, mogu se opremiti sa kasetnim liftom koji omogućava pristup hendikepiranim licima. Futura FMD2 nudi vlasnicima “Profit vlasništva” (Profit of Ownership): mala neto masa, smanjena potrošnja goriva, visok kapacitet putnika, velikodušni prostor za prtljag i niski troškovi eksploatacije čine model Futura FMD2 visoko profitabilnom investicijom. Sambus se odlučio za model Futura FMD2-129, dvoosovinsku verziju dužine 12,9 m. Pored toga, Futura FMD2-148 dužine 14,8 m je specijalno razvijen i proizveden za Sambus. Jedinstvena troosovinska Futura ima konfiguraciju sedenja 59+1+1, oko 14 mesta za stajanje i lift za hendikepirane osobe. Sambus ovim modelom namerava da prevozi veliki broj putnika. Švedska provincija Dalarna ima hladnu klimu i obiluje brdovitim terenom sa mnogo skijališta, pa je dodatni kapacitet putnika naročito bitan tokom zimskih meseci.

VDL Citea Low Entry je dostupan u 4 različite dužine i samim tim nudi velike mogućnosti za različite konfiguracije i namenu. Sambus se opredelio za dužinske varijante SLE-120 (12 metara) i XLE-145 (14,5 metara) u tzv. “Cargo” verziji. Kreirano je oko 2 m3 prtljažnog prostora ispod visokopodnog dela autobusa. Ovo rešenje pruža mnogo dodatnih mogućnosti, naročito u zemljama gde se prigradski autobusi koriste za dugolinijske međugradske linije. Citea SLE-120 Cargo i Citea XLE-145 Cargo za Sambus su urađene sa proširenim jednokrilnim drugim vratima, udobnim sedištima, luksuznim policama za ručni prtljag, dodatnom izolacijom i dodatnim kapacitetom grejanja, s obzirom na jake švedske zime. Ovi autobusi su opremljeni jakim DAF motorima, pogodnim za rad na biodizel u cilju smanjenja emisije ugljen-dioksida.

VDL Citea LLE je low-entry autobus baziran na inovativnom konceptu lagane konstrukcije, posebno projektovane za zahtevne uslove u gradskom i međugradskom prevozu. Modernim konstruktivnim metodama je dobijena veoma mala masa neopterećenog vozila, što za rezultat ima značajno manju potrošnju goriva, smanjenje emisije ugljen-dioksida i manje troškove održavanja. Niskopodna konstrukcija kod ulaznih i izlaznih vrata je pogodna za korisnike invalidskih i dečijih kolica. Visina poda se između prednjih i zadnjih vrata ne menja, što dodatno doprinosi udobnosti i pristupačnosti. Sve ove odlike čine Citeu LLE-120 idelanom za javni prevoz u Švedskoj. Ove karakteristike su takođe ubedile Sambus da kupi autobuse Citea LLE. Autobuse pogoni najnovija generacija Euro 6 motora Cummins, dok enterijer ima dodatnu izolaciju i grejanje zbog oštre švedske klime.

vdl_futura_fmd2-148_sambus2

Sambus AB se sastoji od 26 privatnih autobuskih prevoznika. Svi oni su članovi Švedske Autobuske Federacije (FR). Snaga Sambusa potiče od kombinacije znanja, veštine i resursa. Radeći zajedno, kompanije članice koriste prednosti koje uživaju velike kompanije, kada je u pitanju kupovina goriva i delova, školovanje, obuka, itd. Pored toga, na ovaj način članovi prevoznici se na najbolji mogući način pozicioniraju na lokalnom tržištu i veoma lako reaguju na promenljive okolnosti u poslovanju. Udruženje Sambus ima ukupno oko 500 autobusa u voznom parku, a uglavnom su fokusirani na prevoz putnika u centralnoj Švedskoj.

VDLSerbia_logo

VDL Bus & Coach Serbia d.o.o. Beograd
Gandijeva 99D | 11070 | Beograd | Srbija
Telefon +381 (0)11 21 66 525 | Fax +381 (0)11 31 89 760
www.vdlbuscoach.rs

Descargar musica