Za Beograd 30 Ikarbus Mercedesa

Za Beograd 30 Ikarbus Mercedesa

GSP Beograd i Ikarbus potpisali ugovor o isporuci 30 niskoulaznih autobusa IK-113 na šasiji Mercedes-Benz OC 500 LE. Prvi autobusi stižu krajem septembra.

Beograd će do kraja godine imati 30 novih Ikarbusovih solo autobusa, koji se nabavljaju putem finansijskog lizinga, a to će značajno doprineti povećanju kvaliteta usluge javnog gradskog prevoza, rečeno je u petak posle potpisivanja Ugovora o isporuci. Kako izveštava Tanjug, vrednost nabavke 30 autobusa tipa Ikarbus IK-113 iznosi 5.549.964 evra, što znači da je vrednost jednog autobusa oko 185.000 evra.

ikarbus_ik113_gsp_beograd_yrraf

Gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, najavio je da će uskoro za potrebe GSP „Beograd“ biti raspisan tender za još 20 autobusa, kao i za pet električnih autobusa. Prema njegovim rečima, jedna gradska linija će biti sastavljena od električnih autobusa što je pozitivno sa ekološkog stanovišta, a istovremeno povećava atraktivnost grada kao turističke destinacije jer nema mnogo metropola koje imaju takva vozila.

Novi solo autobusi IK-113 za GSP „Beograd“ su low-entry tipa, što znači da imaju nizak pod na prvim i drugim vratima. Imaju kapacitet od 100 putnika, od kojih 35 imaju mesto za sedenje. Novi Ikarbusi biće karosirani na samohodnoj šasiji Mercedes-Benz OC 500 LE koju pogoni Euro 5 motor i automatski menjač. Putnicima će biti obezbeđena klimatizacija enterijera, kao i video nadzor, a biće ugrađen i sistem za automatsko brojanje putnika.

Isporuka 30 novih autobusa sprovešće se u tri lota, pa bi tako 10 vozila trebalo da stigne u roku od 150 dana od dana potpisivanja ugovora o isporuci, 10 u roku od 165 dana, a 10 u roku od 180 dana.
(Izvor Tanjug, Fotomontaža Yrraf, Autobusi.NET)

Comments

  1. […] Pre neki dan je počeo da radi novi sajt Direkcije za javni prevoz, http://www.bgprevoz.rs. Pored najavljenih promena mreže linija i tarifnog sistema, na sajtu DJP-a se nalazi i anketa putem koje građani mogu da glasaju za kolor šemu koja im se najviše dopada. Izabrane boje bi trebalo da se nađu na 30 novih autobusa IK112LE koje je GSP naručio od Ikarbusa. […]

Descargar musica