Prvi VDL autobusi za Hrvatsku

Prvi VDL autobusi za Hrvatsku

VDL Bus & Coach je isporučio vinkovačkom Poletu sedam gradskih autobusa VDL Citea LLE-120, što su ujedno i prvi novi VDL autobusi namenjeni za Hrvatsku.

Novih sedam niskoulaznih autobusa VDL Citea LLE-120 je uvezla Presečki grupa, ovlašćeni diler za autobuse VDL Bus & Coach. Autobusi su opremljeni ekonomičnim Euro 6 motorima i voziće na gradskim linijama u Vinkovcima u Hrvatskoj.

VDL_Citea_LLE120_Polet_1

Autobusi za Polet imaju konfiguraciju sedišta 38+3+1 i jedno sedište povećane širine napred. Niskoulazni model LLE (Light Low Entry) je lako dostupan osobama sa otežanim kretanjem zahvaljujući spuštenom podu u zoni ulaza. Pored toga, autobusi imaju funkciju klečanja čime dodatno mogu da se spuste na stajalištima.

Vozila su prilagođena klimatskim uslovima u Hrvatskoj, pa tako su prozori duplo zastakljeni, a za temeperaturu u vozilu je zadužen sistem za klimatizaciju Thermo King DS-805. Niska potrošnja goriva i smanjena emisija CO2 doprinosi komforu putnika, ali i stanovnicima Vinkovaca.

dav

dav

Hrvatski prevoznik Polet d.o.o. iz Vinkovaca je sa organizovanim prevozom počeo 1964. godine. Od prvobitnih 5 autobusa, Polet je prerastao u jednog od najvećih Prevoznika na istoku Hrvatske. Većinski vlasnik prevoznika je grad Vinkovci, a oko polovinu voznog parka čine autobusi proizvođača VDL Bus & Coach.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica