BEČ SE VOZI AUTOBUSIMA MAN

BEČ SE VOZI AUTOBUSIMA MAN

Austrijski prevoznik „Dr. Rihard“ je naručio 64 gradska autobusa MAN Lion’s City.

Austrijski putnički prevoznik „Dr. Rihard“ je naručio 64 gradska autobusa tipa MAN Lion’s City. Kompanija vozi putnike na linijama za potrebe bečkog gradskog prevoznika WL (Wiener Linien) i uzda se u MAN autobuse već 40 godina. MAN Lion’s City je impresionirao na probama kad se uporedio sa konkurencijom. Pored toga što ovi autobusi imaju veliku vrednost za novac kojim su plaćeni, niska potrošnja je jedan od ključnih faktora što se Dr. Rihard odlučio za MAN. U saobraćaj je već pušteno 15 autobusa koji saobraćaju od Renbanvega do Pratera. Preostali autobusi će biti isporučeni u maju 2014. godine. Autobusi MAN Lion’s City zadovoljavaju Euro 6 standarde emisije izduvnih gasova.

man_lions_city_dr-richard

Autobusi MAN Lion’s City su niskopodni i imaju dužinu od 12 metara. Pokreće ih motor snage 320 KS uparen sa 6-brzinskim automatskim menjačem ZF EcoLife koji menja režim rada u zavisnosti od topografije terena. U autobus sa dvoja vrata može da smesti 87 putnika, od kojih 34 može da nađe mesto za sedenje. Osobe sa otežanim kretanjem imaju rezervisana dva mesta za invalidska kolica. Klima uređaj kapaciteta hlađenja 33 kW stvara prijatnu atmosferu u vozilu tokom toplijih dana. Putnicima je na raspolaganju i sistem za informisanje, a vozač je zbog sigurnosti  odvojen od putnika kabinom sa staklenim vratima. Dodatna dva autobusa dužine 10,5 metara se koriste na linijama kroz naročito uske i vijugave ulice.

„Dr. Rihard“ (Dr. Richard) je drugi po veličini prevoznik u Austriji sa voznim parkom od oko 800 vozila. Bio je jedan od prvih kupaca u svetu MAN Lion’s City familije gradskih autobusa 2005. godine.

Foto: MAN Truck & Bus

Descargar musica