Još dva polovnjaka za Suboticu

Još dva polovnjaka za Suboticu

Javno preduzeće “Suboticatrans” je nabavilo dva polovna autobusa za prigradski prevoz putnika.

U javnoj nabavci četiri vozila, koja je podeljena u dve partije, u garažu preduzeća su već dostavljena dva vozila MAN Lion’s Regio po ukupnoj ceni od 2.639.500 dinara bez PDV-a, odnosno u proseku oko 110 hiljada evra po vozilu. Iako deluju relativno slično, i pogoni ih motor MAN D2066, među vozilima ima nekoliko interesantnih razlika.

Ukupna cena dva vozila 220 hiljada evra. © Srđan Šimičić

Ukupna cena dva vozila 220 hiljada evra. © Srđan Šimičić

Jedno od ova dva vozila je napravljeno 2010. godine, ispunjava Euro 5 normu izduvnih gasova i ima jednokrilna srednja vrata. Prenos snage ovog autobusa vrši šestobrzinski manuelni menjač a ima ukupno 61 sedište. Drugi autobus je proizveden godinu dana kasnije i ispunjava EEV normu. Srednja vrata su dvokrilna a menjač dvanaestobrzinski automatizovani. Ovaj autobus ima 57 sedećih mesta za putnike.

Autobus sa dvokrilnim vratima ispunjava EEV normu izduvnih gasova. © Srđan Šimičić

Autobus sa dvokrilnim vratima ispunjava Euro 5 normu izduvnih gasova. © Srđan Šimičić

Ova dva autobusa predstavljaju nastavak subotičke nabavke polovnih autobusa, koji bogate vozni park već dve godine. Pre ove isporuke je nabavljeno dvanaest vozila, od čega je čak devet vozila raspoređeno na prigradskim linijama, dva na međugradskim i jedno na gradskim. Kada se završi ova nabavka, broj polovnih vozila u Subotici će se popeti na šesnaest.

Do kraja godine tri nova Ikarbusa. © Srđan Šimičić

Do kraja godine tri nova Ikarbusa. © Srđan Šimičić

Nabavka druge partije vozila će biti izvršena do kraja 2017. godine a voznom parku će se, do tada, pridružiti i dva gradska i jedan međugradski Ikarbus, o čemu ćemo detaljnije pisati uskoro.

Descargar musica