Isporučen Citaro broj 50.000

Isporučen Citaro broj 50.000

Najprodavaniji gradski autobus na svetu, Mercedes-Benz Citaro, nedavno je isporučen bečkom gradskom prevozniku Wiener Linien. Ono što karakteriše ovaj primerak je njegov serijski broj.

Autobus pod brojem 50.000 je drugi po dužini model iz game Citaro, kratki CapaCity. Ovaj dugački zglobni autobus sa četiri osovine se proteže na dužini od 19.73 metara i prima 168 putnika. Ovo je jedan od 62 autobusa ovog tipa koji će voziti u Beču, i Mercedes ga smatra za odličan izbor za prometne gradske linije, gde obični zglobni autobusi dolaze do limita. Karakteriše ga i elektro-hidraulična četvrta osovina, zahvaljujući kojoj je CapaCity upravljiv koliko i osamnaestometarski zglobni autobus.

Ovaj CapaCity će ponosno nositi broj 50.000. © Daimler Media

Ovaj CapaCity će ponosno nositi broj 50.000. © Daimler Media

Bečki CapaCity oslikava visok nivo dodatne opreme u autobusu. Osim što su ugrađena šiber električna vrata, dupla tonirana stakla i 29-inčni TFT informacioni monitori, vozački deo je takođe upečatljivo mesto. U poznatom okruženju, vozači će imati zasebni klima-uređaj i klimatizovano sedište. A iza vrata od kabine sa širokim staklom nalazi se i poseban frižider gde će vozači moći da odlože osveženje za put.

Mercedes-Benz Future Bus, autonomno vozilo na šasiji koju koristi Citaro. © Slobodan Kostić

Mercedes-Benz Future Bus, autonomno vozilo na šasiji koju koristi Citaro. © Slobodan Kostić

Citaro je tradicija koja je započela 1997. godine, i u današnjoj gami broji čak osam modela koji mogu imati različit broj vrata i nivo opreme. Sa opremom za dubajsku hitnu pomoć, ovaj autobus se upisao u Ginisovu Knjigu rekorda kao najveće ambulantno vozilo na svetu. Iako je uvek bio trend-seter, novi Citaro je tek ove godine dobio hibridni pogon, dok je uvođenje potpuno električnog pogona planirano tek za narednu godinu.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica