MAN u Astani prevozi za Expo 2017

MAN u Astani prevozi za Expo 2017

Pred ovogodišnju svetsku izložbu koja se održava u glavnom gradu Kazahstana, Astani, MAN je predstavio prvi niskopodni gradski autobus za Centralnu Aziju, a pogoni ga prirodni gas.

Ovaj autobus ne dolazi iz Nemačke, već se pravi na nemačkoj šasiji u fabrici MAN Auto u Uzbekistanu. Autobus koristi prirodni gas kao gorivo, a dvanaestolitarski motor MAN E2876 može bez bilo kakvih modifikacija da troši i biogas, čime bi vozilo faktički postalo CO2-neutralno. Karoserija se izrađuje od aluminijuma i vozilo može da preveze do 90 putnika u različitim konfiguracijama sedišta.

Prvi niskopodni MAN za centralnu Aziju. © MAN Truck & Bus

Prvi niskopodni MAN za centralnu Aziju. © MAN Truck & Bus

Motor E2876 ispunjava EEV standard izduvne norme i isporučuje 310 konjskih snaga. S obzirom na to da Expo 2017 nosi motiv “Buduća energija: Akcija za globalnu održivost” MAN je 8. avgusta predstavio vozilo i pritom se osvrnuo na to da vozilo pogoni pouzdan i dokazan motor, a laka konstrukcija od aluminijuma doprinosi efikasnosti autobusa. U trci za ekološki čista vozila, MAN je od 2000. godine prodao više od 8000 gasnih autobusa, a 2010. uveo gradski autobus sa hibridnim pogonom. Potpuno električnog autobusa još uvek nema, ali se njegovo uvođenje predviđa za 2019. godinu.

Descargar musica