Beskontaktno punjen električni autobus u Braunšvajgu

Beskontaktno punjen električni autobus u Braunšvajgu

Prvi autobus na baterije sa beskontaktnim punjenjem i sa pogonskom opremom nemačkog proizvođača Vossloh Kiepe, pušten je u saobraćaj u Braunšvajgu.

U Braunšvajgu je 27. marta 2014. godine pušten u saobraćaj prvi solo autobus Solaris Urbino opremljen električnom pogonskom opremom proizvođača Vossloh Kiepe. Ovo je prvi put da se modularni sistem Kiepe kombinuje sa induktivnim sistemom za punjenje Primove kompanije Bombardier. Novo vozilo će saobraćati na kružnoj liniji 19 dugačkoj 12 kilometara u okviru projekta „EMIL“ („Elektromobilität mittels induktiver Ladung“ – elektromobilnost putem induktivnog punjenja). Od oktobra će se u saobraćaj postepeno uključivati još četiri zglobna električna autobusa dužine 18 metara.

solaris_emil_kiepe

Vossloh Kiepe je isporučio svu pogonsku električnu opremu, kao i „on-board“ opremu za napajanje ovog električnog autobusa sa nultom emisijom izduvnih gasova. Pored elektronike, isporučen je i elektromotor snage 240 kW sa sistemom upravljanja energijom. Pored obezbeđenog induktivnog sistema za punjenje, instalirana je i dodatna „plug-in“ jedinica za punjenje do snage od 90 kW.

Prvi je put da je iskusni specijalista za električne pogone Vossloh Kiepe integrisao induktivni sistem punjenja od Bombardiera. Solo autobusi dužine 8,9 m i 12 m na baterije koji su proizvedeni zajedno sa Solarisom su uvek bili dopunjavani noću. Na taj način je midibus dužine 8,9 m uspešno radio u Klagenfurtu proteklih šest meseci. U Krakovu je u toku eksploatacija solo autobusa dužine 12 metara, dok će ista takva dva uskoro biti puštena u rad u Diseldorfu.

Vossloh Kiepe je uspeo da iskoristi standardne modularne komponenete za električne autobuse sa beskontaktnim neposrednim punjenjem, tzv. „opportunity charging“, gde se električni autobusi dopunjavaju na određenim stanicama tokom stajanja. Ovaj modularni dizajn se može primeniti na gotovo sve varijante električnih autobusa kao što su hibridni autobusi, autobusi na baterije, autobusi na gorivnu ćeliju i trolejbusi.

Modularne komponente se sastoje iz sledećeg:

  • pogonski sistemi za vozila dužine 9 m, 12 m, 18 m i 24 m,
  • jedinice za skladištenje energije (baterije i/ili dvoslojni kondenzatori),
  • sistemi napajanja energijom (dizel generator, gorivna ćelija, strujni kolektor, pantograf, plug-in i/ili induktivni prenos energije),
  • integrisanje različitih sistema punjenja baterija
  • prilagodljiv sistem upravljanja energijom
Foto: Vossloh Kiepe
Descargar musica