Inovacije za familiju VDL Citea Electric

Inovacije za familiju VDL Citea Electric

VDL Bus & Coach uveo novine u razvoj baterija i tehnologiju punjenja, kao što je obrnuti pantograf.

Danas, više od 250 autobusa VDL Citea Electric prevozi širom zapadne Evrope, na kojoj zajeno pokrivaju oko 15.000.000 kilometara. Da bi zadržala svoje vodeće mesto na polju električne mobilnosti, kompanija VDL Bus & Coach nastavlja da uvodi novine u razvoj baterija i tehnologiju punjenja. Kompanija je proširila paket proizvoda za familiju VDL Citea Electric sa novom generacijom baterija i konekcijom punjenja za obrnuti pantograf.

VDL_Citea_SFLA_Electric_Schipholnet_Connexxion

Poboljšana tehnologija baterija

Inovacija firme VDL Bus & Coach odnose se na poboljšanu tehnologiju baterija koja će biti dostupna u proizvodnoj liniji VDL Citea Electric. Najnovija dostignuća na polju gustine energije znače da je kapacitet osnovnig paketa baterija povećan za oko 20%. Zahvaljujući ovim dostignućima, napravljena su dva nova sistema hlađenja baterija sa kapacitetom od 216 i 288 kWh. Sa dopustivom stopom pražnjenja baterije od 1,5C, pakovanja baterija mogu da se napune kapacitetom između 300 kW i 450 kW. Novi moduli baterija takođe zadovoljavaju R100.2 sigurnosne zahteve postavljene na sistem baterija.

VDL_Citea_SLFA_Electric_Schipholnet

Fleksibilno raspoređivanje

Uvođenje baterija od 288 kWh na solo autobuse VDL Citea obezbeđuje mogućnost postizanja radijusa između 150 i 200 kilometara bez potrebe za dodatnim punjenjem. Punjenje se odvija samo putem CCS utikača. Opremanje autobusa pantografom sa punjačem od 450 kW, vozilo moe da se napuni za samo 45 minuta. Povećan radijus nudi prevozniku opciju da izabere momente strateškog punjenja izvan radnih sati. Zahvaljujući ovom novom rešenju baterija, moguće je postići rastojanje i do 500 kilometara tokom dana po vozilu. Za prevoznike ovo predstavlja dodatnu fleksibilnost u radu, mogućnosti punjenja koje posebno odgovaraju željama kupca i na kraju dana povoljniji ukupan trošak vlasništva.

Obrnuti pantograf

Kao i inovacije u novoj tehnologiji baterija, kompanija VDL Bus & Coach ima novu konekciju punjenja za obrnuti pantograf. Predstavljanjem ove konekcije za punjenje putem obrnutog pantografa, kompanija VDL Bus & Coach izašla je u susret zahtevima tržišta za integraciju sa postojećim sistemima. Dalja standardizacija unutar tržišta omogućiće obrutom pantografu da bude uposlen na široj skali. Konekcija za punjenje za obrnuti pantograf već se susreće sa budućim evropskim standardom. Konekcija punjenja na autobusu pogodna je za punjenje kapaciteta do 450kW. Najprikladniji tip pantografa, bilo da je montiran na krov ili obrnuti, izabran je prema načinu rada. Zahvaljujući ovom proširenju svog asortimana, kompanija VDL Bus & Coach je u još boljoj mogućnosti da ide u susret različitim potrebama javnih prevoznika i upravama vlasti. Očekuje se da će prvi kupci početi sa upotrebom obrnutog pantografa do kraja tekuće godine.

Descargar musica