Busworld 2015: Volvo još bezbednije, još tiše!

Busworld 2015: Volvo još bezbednije, još tiše!

Nastup Volvoa na ovom sajmu protekao je u znaku tihog i čistog javnog gradskog prevoza i sigurnosti i udobnosti turističkih autobusa.

Kao i pre dve godine, Autobusi.NET opet ekskluzivno izveštava sa sajma Busworld u belgijskom gradu Kortrajku. Svi veliki proizvođači autobusa su se slili na ovaj sajam, pa nisu izostale ni novosti renomiranog švedskog proizvođača: Volvo Buses.

busworld2015_banner

Volvo je na ovom sajmu u hali predstavio tri autobusa iz gradsko-prigradske game: 7900 electric, 7900 articulated hybrid i 8900 a pored njih je stajao i model 9700 sa savremenim sistemom za upravljanje pod nazivom Volvo Dynamic Steering. Na otvorenom prostoru su bila parkirana dva turistička autobusa: ekonomični 9500 i predstavnik visoke klase, 9900. Osim ova dva, na otvorenom je bio još jedan električni Volvo 7900 sa pantografskim sistemom punjenja koji je bio dostupan za probnu vožnju.

Na ovom sajmu je premijerno predstavljen Volvo 7900 electric, prvi dvanaestometarski Volvoov električni autobus, kojim je kompletirana gama električnih autobusa ove fabrike. Ovaj tihi i čisti autobus ima i do 80% veću energetsku efikasnost od klasičnog dizel autobusa dok je kapacitet isti kao i kod prethodnika: 85 mesta za putnike. Ono što privlači pažnju kod ovog autobusa, osim redizajnirane prednje maske, jeste punjenje baterija preko pantografa, koji se nalazi na krovu vozila. Naime, na stajalištima se može postaviti infrastruktura za brzo punjenje litijum-jonskih baterija koje traje između tri i šest minuta, a za svaki minut punjenja se postiže između pet i deset minuta vožnje, zavisno od opterećenja baterija tokom vožnje. Osim preko pantografa, baterije ovog vozila se pune i tokom kočenja, a vozilo je dizajnirano za linije dužine do dvadeset kilometara.

IMG_3146 copyIako je predstavljen pre pet godina na sajmu u Hanoveru, Volvo 8900 opet donosi iznenađenje javnosti. Ovaj autobus, čiji je najveći deo proizvodnje u Poljskoj, opremljen je osmolitarskim Euro 6 motorom uparenim sa Volvo I-Shift automatskim menjačem ali je dostupna i verzija sa Voith, odnosno ZF automatskim menjačima. Volvo je na sajmu predstavio niskoulaznu prigradsko-međugradsku verziju sa 39 sedišta u rasporedu 2+2, a preko puta srednjih vrata je dostupan prostor za stajanje i jedna invalidska kolica.

IMG_3152 copy

Treći autobus koji je bio predstavljen u hali je bio Volvo 9700 sa demonstrativnim novim sistemom upravljanja Volvo Dynamic Steering. Novi sistem upravljanja, dostupan na Volvo kamionima već dve godine, donosi vozačima veći komfor i bezbednost a njegov rad kontroliše poseban kompjuter koji prenosi signal sa položaja volana ka upravljanju na prednjoj osovini. Ovaj sistem je već nahvaljen od strane kamiondžija, kojima je volan puno udobniji nego ranije, obzirom da ne prenosi vibracije, udarce i neravnine, a pri velikim brzinama održava pravac. Ono što je zanimljivo kod novog sistema jeste da se volan sam vraća u sredinu pri niskim brzinama, čime se eliminiše nepotrebno motanje prilikom manevrisanja. Novi sistem će biti dostupan u svim Volvoovim autobusima visoke klase.

IMG_3581 copy

Na otvorenom prostoru ispred hale stajala su tri autobusa dostupna za demonstrativnu probnu vožnju: Volvo 7900 electric hybrid, Volvo 9500 i Volvo 9900.

IMG_3588 copy

(Foto Saša Conić, Autobusi.NET)

Izveštavanje sa sajma Busworld Kortrijk 2015 podržali:

Sejari d.o.o.
SDT Group d.o.o.
Novatronic d.o.o.

Descargar musica