Busworld 2015: Inovacija i ekologija aduti Solarisa

Busworld 2015: Inovacija i ekologija aduti Solarisa

Nastup poljskog giganta na svetskoj izložbi autobusa je obeležen predstavljanjem ekološki čistih gradskih i prigradskih autobusa, kao i koncepta midibusa za razne uslove saobraćaja.

Solaris Bus & Coach je ponovo uspešno privukao pažnju na sebe nastupom na sajmu Busworld u belgijskom gradu Kortrajku. Autobusi.NET je prisustvovao konferenciji za novinare, koju je otvorila Solanž Olševska, suvlasnica poljske fabrike autobusa. Tom prilikom su nam predstavljeni novi modeli autobusa i inovativna rešenja koja se primenjuju u njihovoj proizvodnji, prošireni kapaciteti fabrike autobusa, kao i uspesi u proizvodnji i prodaji trolejbusa i tramvaja, koje ova fabrika takođe ima u svom proizvodnom progamu.

busworld2015_banner

Solaris je, obeleživši svoj dvadeseti rođendan, na sajmu svetskih razmera predstavio tri autobusa za gradski i prigradski saobraćaj u plavoj boji. Dva autobusa na štandu poljskog giganta dolaze iz vrlo poznate familije gradskih autobusa Urbino, a predstavljeni su u ekološki čistoj električnoj verziji, i prigradskoj, low entry verziji. Treći autobus na ovom štandu je bio Solarisov koncept midibusa koji će biti pušten u probu kako bi se prikupile potrebne informacije iz realnih uslova i kako bi se procenila potreba na tržištu za ovakvim vozilom.

IMG_3293 copyOno što je svakako krasilo ceo sajam Busworld 2015 jesu gradski autobusi na baterije. Solaris ulazi i u ovo tržište modelom Solaris Urbino 12 electric sa sistemom punjenja baterija pomoću pantografa koji se nalazi na krovu vozila. Ovaj moderni i lagani poljski autobus opremljen je baterijama kapaciteta 240 kWh, a pogon je obezbeđen na svakom točku, što značajno povećava prostor za putnike u unutrašnjosti, a obezbeđuje i ekonomičnu potrošnju energije. Osim pantografskog punjenja, budući kupci ovog autobusa mogu da kupe verziju ovog modela koji će se puniti tradicionalno, putem kablova u garaži, a Solaris je obezbedio i verziju sa induktivnim punjenjem baterija. Ovaj autobus, čiji je kapacitet 99 putnika, je bio opremljen sa 33 sedišta i troja širokih vrata. Vozačev prostor je opremljen instrument-tablom osetljivom na dodir i posebnim klima-uređajem.

IMG_3273 copyKao okosnicu flote prigradskih prevoznika, poljska fabrika je na sajmu izložila Solaris Urbino 12 LE, niskoulazni autobus, koji je niskopodan do prostora kod srednjih vrata. Ovo vozilo je namenjeno gradsko-prigradskim linijama sa čestim izmenama putnika, a poseduje do 45 sedišta, i prima do 94 putnika. Autobus je opremljen Euro 6 motorom Cummins ISB6.7 uparenim sa ZF EcoLife 6AP automatskim menjačem sa integrisanim retarderom. Opciono, Solaris u ovaj autobus ugrađuje i DAF/Paccarov MX11 motor i menjač Voith Diwa 6. Unifikacijom modernog dizajna gradskih autobusa, korisnici ovog autobusa će profitirati u slučaju potrebe za menjanjem određenih delova karoserije, a sam autobus je lakši i napredniji od svog prethodnika.

IMG_3283 copyVeć pomenuta, treća premijera, na štandu Solarisa se pojavio i model pod nazivom Solaris Concept Midibus na kamionskoj šasiji DAF LF, sa Paccar PX5 motorom zapremine 4,5 litara koji se nalazi u prednjem delu vozila, uparenim sa ZF AsTronic automatskim menjačem. Solaris ovim modelom želi da uđe na tržište midibuseva, ali, prvenstveno, poljska fabrika želi ovim modelom da proceni tržište i potrebu za ovakvim autobusom. Ovaj midibus dužine 8,2 metara, deli karakterističan dizajn i način izrade sa velikim gradskim bratom, a može da poseduje do 31 mesto za putnike. Solaris će razmotriti i izradu većeg midibusa kapaciteta do 39 putnika, ukoliko se pokaže potreba za takvim.

IMG_3303Osim što je mislio na tržište, Solaris je mislio i na najmlađe, kao i na sve ljubitelje autobusa koji nisu imali priliku da voze pravi autobus, pa se u električnom Urbinu, na sedištu iza srednjih vrata, nalazi i simulator vožnje jednog Solarisa. Iako je bilo reči o predstavljanju gasnog Urbina, kao i trolejbusa Trollino, Solaris je odložio predstavljanje ovih modela za sledeću godinu.

(Foto Saša Conić, Autobusi.NET)

Izveštavanje sa sajma Busworld Kortrijk 2015 podržali:

Sejari d.o.o.
SDT Group d.o.o.
Novatronic d.o.o.

Comments

  1. […] u Hanoveru, mada je premijeru imao prošle jeseni na sajmu Busworld 2015 u Kortrajku, o čemu je Autobusi.NET ekskluzivno izveštavao. Vozilo u Hanoveru će imati baterije od 240 kWh koje se pune pantografom sa krova i tradicionalnim […]

Descargar musica