Busworld 2017: Velika autobuska fešta u kutku Belgije

Busworld 2017: Velika autobuska fešta u kutku Belgije

Autobusi.NET donosi utiske sa 24. izdanja sajma autobusa Busworld, koji se poslednji put održava u Kortrajku.

Kao što smo već najavili prošle nedelje, redakcija portala Autobusi.NET je boravila u Kortrajku na jednom od najvećih svetskih sajmova autobusa, Busworld 2017. Za Autobusi.NET je ovo bila četvrta uzastopna poseta sajmu i prva poseta kao zvanični medijski partner izložbe koja se ovde održava dvadeset četvrti i poslednji put u ovom malenom gradu pri granici sa Francuskom. Sajam Busworld ne prestaje da postoji, naprotiv, već se za dve godine seli u glavni grad Belgije – Brisel. Iako su sentimenti ovih dana na strani Kortrajka, koji je bio domaćin svetske autobuske industrije još od 1971. godine i kojem ova bijenalna manifestacija donosi značajnu dobit, potreba za preseljenjem na veće mesto je evidentna. Izložbene hale su limitiranog prostora, čak i sa nadograđenim šatorima, pa su organizatori morali da odbiju izvestan broj zainteresovanih izlagača. Privremenim halama se „otimalo“ i od parking prostora, koji je i onako nevelik. Poseban problem predstavlja i nedostatak smeštajnih kapaciteta, pa se sa mukom nalazi smeštaj u mestima koja su po 30 i više kilometara udaljena od sajma, čak i u susednoj Francuskoj. Iz svih ovih razloga je potpuno opravdana selidba sajma u veliki grad kao što je Brisel. Inače, Busworld manifestacija je u međuvremenu dobila pet „ćerki“ sajmova Busworld koji se održavaju širom sveta.

Autobusi.NET kao zvanični medijski partner Busworld 2017. © Busworld

Prijatelji portala Autobusi.NET koji su pomogli naš put na Busworld 2017:

feniksbus_logo sdt_logo_mali

Ova poslednja manifestacija se može okarakterisati kao iznad očekivanja kada je reč o broju, ali i kvalitetu izloženog, bilo da je u pitanju gradski ili turistički autobus, minibus ili aerodromski autobus, delovi i oprema za autobuse ili softver. Talas koji se formirao oko potrebe prelaska na elektromobilnost je zapljusnuo autobusku industriju, jer se svest o tome odavno širi po Evropi, ali se u skladu s tim donose i zakoni koji primoravaju gradove da proteraju dizel iz svojih centara i na taj način zadaju domaći zadatak proizvođačima. Evidentno je da se dosta proizvođača budi iz sna i utrkuje da što pompeznije predstavi svoju varijantu hibridnog ili elektro autobusa. Oni iskusniji pak predstavljaju već treću ili četvrtu generaciju takvih vozila kao rezultat iskustva stečenog kroz samostalni razvoj uvidevši na vreme da će jedino vozila sa čistim pogonom uskoro jedina smeti da izađu na ulice i da se ne radi o pukoj viziji prevoza budućnosti. Konkurentsku pretnju tradicionalnim proizvođačima autobusa stvaraju i do sada nepoznati igrači u ovoj branši, kao što su proizvođači šinskih vozila koji ovde sa šina izlaze na asfalt sa velikim iskustvom u elektromobilnosti kao adutom.

_DSC0182_vdl_citea_slfa181_electric

VDL Citea SLFA-181 Electric je Održivi autobus godine 2018. © Aleksa Kostić

Posmatrajući sve ovo iz ugla stanovnika Srbije, izloženi autobusi i nove tehnologije predstavljaju naučnu fantastiku, tim pre što većinu naših prevoznika ne interesuje ništa drugo osim starog dobrog dizela i što mnogo privlačnije deluju izloženi autobusi, ali sa Busworld 2001. godine, recimo. Nije ni čudo, jer koda nas ne postoji ni razvijena ekološka svest niti jedna regulativa koja bi ih zainteresovala, okrenula i naterala ka nultoj emisiji gasova, a o subvencijama ili poreskim olakšicama da i ne govorimo. Tamo gde smo bili postoji i svest i regulativa, a od ovog sajma postoji i nagrada za „Održivi autobus godine“ za tri kategorije autobusa, što dodatno potpaljuje trku među proizvođačima za što čistijim i ekonomičnijim vozilima.

Jose Manuel Orcasitas, predsednik Irizar Grupe prima nagradu za Coach of the Year 2018 © Slobodan Kostić

_DSC0234_bus_of_the_year_irizar_i8

Irizar i8 poneo titulu Coach of the Year 2018 © Aleksa Kostić

Na kraju prvog novinarskog dana, veče pre zvaničnog otvaranja sajma za publiku, prisustvovali smo svečanosti dodele prestižne nagrade „Coach of the Year 2018“. Kao što smo objavili odmah nakon što smo direktno prenosili dodelu na našoj fejsbuk stranici, laskavu titulu je odneo španski Irizar sa modelom i8. Sasvim zasluženo. Gore pomenuta nagrada za održivi autobus godine (Sustainable Bus Awards 2018) je dodeljena VDL-u u kategoriji gradskih autobusa za model VDL Citea SLFA-181 Electric. Nagradu za održivi međugradski autobus je dobio Iveco Bus za model Iveco Crossway LE Natural Power. Kada je u pitanju kategorija turističkih autobusa, nagradu je odnela Setra ComfortClass S516 HD/2.

Činjenica da je ova manifestacija veliki šou za publiku, a pre svega novinare, da se predstavljanje noviteta kod nekih proizvođača može porediti sa produkcijom nekog TV spektakla uz muziku, plesače i akrobate, sve začinjeno kvalitetnim alkoholnim pićima i vrhunskim kulinarskim specijalitetima, dovoljno govori koliko je ljuta utakmica u prestižu među konkurencijom. Cilj je dobiti naklonost tržišta i deo njegovog rastućeg kolača kada se šou završi za koji dan.

Poštovani čitaoci, pratite naše stranice u narednim danima, jer ćemo vas detaljnije upoznavati sa konkretnim novitetima na sajmu Busworld 2017.

Želim da se zahvalim svom timu Slobodanu Kostiću, Aleksi Kostiću i Radenku Kostiću na napornom radu na dugom putu, kao i našim prijateljima kompanijama Feniksbus DOO, Novatronic DOO i SDT Group DOO što su pomogli naš odlazak na ovu najznačajniju autobusku manifestaciju ove godine u Evropi, ali i svetu.

Saša Conić
Glavni odgovorni urednik

Descargar musica