BYD i ADL zajedno elektrificiraju London

BYD i ADL zajedno elektrificiraju London

U Londonu je početkom februara otvorena četvrta autobuska linija kojom isključivo saobraćaju električni autobusi iz zajedničke proizvodnje kineskog BYD i britanskog ADL.

Pre zore u subotu, 3. februara, još jedna serija potpuno električnih eutobusa BYD ADL preuzeli su funkciju na četvrtoj liniji londonskog gradskog prevoza. Linijom 153, kojom upravlja Go-Ahead u ime javnog preduzeća Transport for London (TfL), prolazi kroz najprometnije ulice Londona.

byd_adl_london_2

Nova flota sastoji se od 11 singl deker autobusa BYD ADL Enviro200EV dužine 10,8 metara, isti kao oni koje već koristi Go-Ahead i koji su postali prepoznatljivi na londonskim ulicama. Za ova već oprobana vozila sa nultom emisijom gasova, BYD je opremio garaže punjačima baterija sopstvene izrade.

byd_adl_london_1

BYD je prodao više od 14,000 električnih autobusa širom sveta tokom 2017. godine, a na tržištu UK je u partnerstvu sa ADL lider u segmentu singl dekera. Njihova električna vozila su u Londonu, Liverpulu i Notingemu prešla već više od milion kilometara bez emisije štetnih gasova.

Descargar musica