Debrecin kupio polovne autobuse iz Rijeke

Debrecin kupio polovne autobuse iz Rijeke

Gradski prevoznik mađarskog Debrecina uvodi u saobraćaj polovne zglobne autobuse iz Rijeke oko kojih je vođen spor između Autotroleja i EvoBusa.

Riječki Autotrolej je 2009. godine nabavio deset niskopodnih zglobnih Mercedes-Benz Citaro G autobusa sa četvoro vrata i motorima koji su ispunajvali Euro 4 normu. Međutim, sreća za prvim niskopodnim klimatizovanim zglobnim autobusima je kratko trajala jer su sva vozila ispoljila iste i brojne kvarove, zbog čega su čelnici Autotroleja posumnjali u kvalitet Mercedesovih autobusa.

Felerična serija iz 2009. napustila vozni park Autotroleja. © Hobi Point

Felerična serija iz 2009. napustila vozni park Autotroleja. © Hobi Point

Nakon samo tri godine u saobraćaju, vozila su bila povučena iz upotrebe jer je ovlašćeni uvoznik ubrzo zatvorio svoja vrata, te Autotrolej nije mogao da ostvari prava na garanciju. Svi ovi događaji doveli su do toga da je riječki gradski prevoznik tužio EvoBus kao nosioca prava za Mercedes-Benz autobuse. Spor je konačno završen na jesen 2016. godine, kada su čelnici grada i Mercedesa dogovorili isporuku deset novih autobusa Conecto G po daleko nižim cenama od tržišne.

Od nedavno u saobraćaju Conecto G kao kompenzacija. © Hobi Point

Od nedavno u saobraćaju Conecto G kao kompenzacija. © Hobi Point

Svoj novi dom osam Mercedesa iz 2009. godine pronašlo je na istoku Mađarske, u Debrecinu. Iako vozila uskoro ulaze u devetu godinu, prema navodima mađarskih medija, zbog svojih kvarova prešli su nešto manje od 400 hiljada kilometara. Rijeka nastavlja obnovu voznog parka te uskoro na ulice izlazi deset gradskih autobusa na prirodni gas, midi i solo Iveco Urbanway i zglobni MAN Lion’s City G.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica