Drezden kupuje Solaris na struju

Drezden kupuje Solaris na struju

Prevoznik DVB iz Drezdena je potpisao ugovor za kupovinu električnog autobusa Solaris Urbino 12 electric.

Prevoznik DVB (Dresdner Verkehrsbetriebe AG) iz nemačkog grada Drezdena će od Solarisa kupiti jedan autobus na struju, kao deo programa Bavarske i Saksonije „Električna mobilnost povezuje“. Isporuka električnog autobusa Solaris Urbino 12 electric je planirana za prvu polovinu 2015. godine. Za Drezden će to biti još jedan autobus sa inovativnim pogonom. Drezden je prvi evropski grad koji je nabavio zglobni hibridni Solaris Urbino 18 Hybrid još 2006. godine. Sada će biti i prvi grad sa električnim autobusom sa pantografom u redovnom saobraćaju.

urbino12_electric4 urbino12_electric3

Iskustvo koje će se steći kroz eksploataciju, biće dobra polazna osnova za početak novog projekta kojim će koordinisati Univerzitet tehnologije u Drezdenu. Prevoznik će pratiti performanse električnog autobusa, sa posebnim naglaskom na baterije. Na osnovu tih rezultata će DVB odlučivati o daljem proširenju flote električnih autobusa.

urbino12_electric2 urbino12_electric1

Solaris Urbino 12 electric za Drezden će biti opremljen motorom snage 160 kW i baterijama kapaciteta 200 kWh, što će omogućiti nesmetanu eksploataciju na planiranim linijama. Energiju za komponente kao što su grejanje, klima uređaj, sistem upravljanja i vrata će obezbeđivati baterije. One mogu biti dopunjavane sistemom brzog punjenja pomoću pantografa montiranog na krovu, za šta je potrebno 3 do 4 minuta, i preko noći pomoću klasičnog priključka na gradsku električnu mrežu.
(Foto: Solaris Bus & Coach)

Descargar musica