Prva zglobna Scania Euro 6 na gas za Indoneziju

Prva zglobna Scania Euro 6 na gas za Indoneziju

Scania će za potrebe BRT sistema u Džakarti isporučiti 20 zglobnih autobusa na gas, i to u Euro 6 izvedbi.

Scania će isporučiti prvi zglobni Euro 6 autobus na gas Indoneziji. Ukupno 20 autobusa će biti isporučeno novoosnovanom gradskom preduzeću PT TransJakarta, koja upravlja gradskim BRT sistemom (Bus Rapid Transit), za koji se smatra da je najveći na svetu po dužini linija.

Sistem TransJakarta, koji je počeo da se gradi 1994. godine, danas se sastoji od 12 koridora ukupne dužine oko 200 km i više od 200 stanica. Dva nova koridora će biti otvorena iduće godine. Trenutno oko 500 autobusa opslužuje više od 350.000 putnika dnevno.

scania_transjakarta_euro6_gas

Scania je obezbedila demo autobus, koji su predstavnici firme PT TransJakarta testirali i procenili. Nakon ovih testova, kompanija je naručila prvih 20 jedinica. Iako indonežanski zakoni zahtevaju samo Euro 2 standarde, Scania će isporučiti autobuse koji zadovoljavaju Euro 6 standarde, što je veliki skok ka čistijoj tehnologiji u Indoneziji.

Zglobni autobus na gas je namenjen za 140 putnika, od kojih 44 ima mesto za sedenje. Autobus će imati po troja širokih vrata sa obe strane. Karoseriju Scania šasija radi fabrika Laksana, a isporuka je planirana na jesen.
(Foto: Scania)

2 comments

  1. I trebalo bi da kupuju autobuse. Avioni im bas i ne idu.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica