Solaris po meri za Karlsrue

Solaris po meri za Karlsrue

Četiri autobusa Solaris Urbino 10.9 LE specijalno sniženi na samo 2,72 m za nemački Karlsrue, najniži su autobusi do sada proizvedeni u Solarisu.

Posebna konstrukcija autobusa za gradskog prevoznika VBK (Verkehrsbetriebe Karlsruhe) iz nemačkog grada Karlsrue je bila neophodna zbog veoma niskog podvožnjaka na trasi gradskog saobraćaja. Standardni autobusi nisu u mogućnosti da se ispod njega podvuku, pa su inženjeri Solarisa po posebnom zahtevu, spustili visinu autobusa Urbino 10.9 LE na svega 2.720 mm, što je za 330 mm niže od standardnog gradskog autobusa.

solaris_urbino10,9le_vbk_karlsruhe2

Iako je visina Urbina prilagođena gradskoj infrastrukturi, unutrašnja visina je povećana na 2.290 mm, što je za 45 mm više od uobičajenog. Ovo je postignuto zahvaljujući relokaciji sklopova klima uređaja sa krova na zadnji deo autobusa, i to na mesto zadnjeg prozora. Sistem klima uređaja koji je osmislio i izveo sam Solaris sa komponentama Spheros, obezbeđuje i putnicima i vozaču prijatnu atmosferu u autobusu.

solaris_urbino10,9le_vbk_karlsruhe1

Solaris Urbino 10.9 LE za VBK pokreće motor Cummins ISB6.7E6 280B zapremine 6.7 litara, snage 277 KS. Autobus je opremljen mnoštvom sigurnosnih sistema za podršku vozaču u svakodnevnom radu, kao što su ABS, ASR, EBS i ESC.

Još četiri jedinstvena autobusa po meri Urbino 10.9 LE će biti isporučena kupcu u decembru 2015. godine.
(Foto Solaris Bus & Coach)

Descargar musica