Električni BYD u Južnoj Koreji

Električni BYD u Južnoj Koreji

Kineska kompanija BYD je lansirala za južnokorejsko tržište model eBus-7 na čuvenom ostrvu Čedžu.

BYD je na južnokorejskom ostrvu Čedžu promovisala 20 čistih elektrinih autobusa. Model BYD eBus-7, jedini čisto električni autobus srednje veličine na južnokorejskom tržištu, prevoziće na ostrvu Udo, jedno od najvećih u grupi ostrva Čedžu.

byd_jeju2

Kompaktan raspored 15 sedišta vozila omogućava kretanje na uskim putevima ovog malog ostrva sa lakoćom i bez emisije ugljen-dioksida. eBus-7 može minimalno da pređe 200 kilometara sa jednim punjenjem, zahtevajući samo dva sata da se potpuno napuni.

byd_jeju1

Kompanija BYD je brzo privukla pažnju zvaničnika Južne Koreje nakon svog ulaska na tržište 2015. godine sa karakteristikama poput “plug-and-charge” sistema za punjenje električnih autobusa. U decembru prošle godine, predsednik kompanije i osnivač Vang Čuanfu bio je među grupom industrijskih delegata pozvanih da prisustvuju diskusiji sa južnokorejskim predsednikom Mun Je tokom njegove zvanične posete Kini. Pre toga BYD je takođe ugostio grupu od 60 stanovnika sa ostrva Udo, oko 5% lokalnog stanovništva, dok su lično pregledali eBus-7 model u centrali firme BYD u Šendženu, pre nego što je porudžbina izdata.

Ova promocija predstavlja još jednu prekretnicu za kompaniju BYD, koja se postepeno razvila od proizvođača punjivih baterija do novog energetskog giganta od svog osnivanja 1995. godine. Električna vozila BYD su prisutna u više od 200 gradova širom sveta.

Descargar musica