ELEKTRIČNI EBUSCO NA PROBI U NORVEŠKOJ

ELEKTRIČNI EBUSCO NA PROBI U NORVEŠKOJ

Boreal Transport iz norveškog Stavangera je naručio dva električna autobusa holandskog proizvođača Ebusco.

Norveški prevoznik Boreal Transport je naručio dva električna autobusa za potrebe javnog prevoza u Stavangeru, gradu na zapadu Norveške. Kompanija se odlučila za vozila holandskog proizvođača Ebusco. Nabavka električnih vozila je deo zajedničkog projekta više zainteresovanih kompanija čiji je cilj da se ispita eksploatacija ovakvih vozila u redovnom saobraćaju u Stavangeru. Testiranje ovih vozila će početi na jesen.

ebusco09

„Već oko godinu dana traju napori da se pronađu idealni autobusi za norveške uslove. Izbor je pao na holandskog proizvođača Ebusco. Cilj nam je da ispitamo autonomiju kretanja i stabilnost električnih autobusa u eksploataciji na zadatoj ruti,“ rekao je direktor Boreal Transporta, Kjetil Foršvol.

Boreal Transport trenutno ima u eksploataciji u Stavangeru jedan hibridni autobus. Prevoznik je, u nastojanju da doprinese zaštiti životne sredine, pre nekoliko godina uveo autobuse na gas, koji otpuštaju mnogo manje štetnih materija od tradicionalnih dizel autobusa.

ebusco19

„Narudžbina dva električna autobusa predstavlja odlučan napor da učinimo naše autobuse ekološki kompatibilnijima, a da su oni pri tom dovoljno pouzdani i sigurni za naše putnike. Cilj nam je da javni prevoz učinimo atraktivnijim i da se procenat korišćenja javnog prevoza u regionu poveća,“ rekao je Foršvol.

Holadnski Ebusco radi u partnerstvu sa Yingtong Grupom iz Kine, gde se autobusi proizvode i opremaju baterijama i elektronikom. Fabrika šalje autobuse za Holandiju gde se adaptiraju za naše klimatske uslove i dobijaju evropsku homologaciju.

Tehnički podaci električnog autobusa Ebusco:
Dužina: 12 metara
Kapacitet putnika: 79
Sedišta: 35
Kapacitet baterije: 242 kWh
Autonomija kretanja zimi: cca. 170 km
Autonomija kretanja leti: cca. 250 km

Foto: Saša Conić, Autobusi.NET

Descargar musica