Još električnih Solarisa za Norvešku

Još električnih Solarisa za Norvešku

Tri norveška prevoznika uputila su dodatne porudžbine za isporuku sedam Solarisovih električnih vozila.

Najbliža realizacija je ugovor o nabavci 4 Solaris Urbino 12 electric autobusa, koji će uskoro biti uključeni u vozni park prevoznika Norgesbuss u Oslu. Ovi autobusi će se pridružiti dvojici Urbino 12 electric koji su isporučeni prošle godine. Četiri nova autobusa biće opremljena sa 145 kWh Solaris High Power baterijama, koje će se puniti i preko utikača konektora i pantografa.

Solaris_Urbino_89_electric

Jedan od novoporučenih autobusa je i Solaris Urbino 8,9 LE electric, od kojeg je kompanija 2011. godine i počela da razvija električne autobuse. On će biti isporučen voznom parku prevoznika Sorlandsruta koji će ga koristiti na liniji u gradu Mandal na južnom delu zemlje. Urbino 8,9 LE electric koji je poručen za Mandal, imaće centralni motor od 160 kW. Energija potrbna za pogon vozila biće skladištena u Solaris High Energy baterijama od 160 kWh. Punjenje baterija odvijaće se putem priključka, dok će vozilo biti mehanički i električno pripremljeno za sledstvenu instalaciju pantografa za brzo punjenje.

Solaris_Urbino_12_electric

Druga vozila iz Bolehova, koja će uskoro biti isporučena u Norvešku, su dva autobusa Solaris Urbino 12 electric koja je poručio prevoznik Boreal. Autobusi će prevoziti u gradu Kristiansand, na južnoj obali države. Električne osovine sa integrisanim električnim motorima snage 2×125 kW, biće korišćeni za pogon vozila. Za skladištenje energije biće obezbeđene 145 kWh Solaris High Power baterije koje će se puniti i putem konektora i putem pantografa. Ovo je još jedna porudžbina koju je Boreal uputio za Solerisove električne autobuse, a uveliko je dobio isporuku od 5 Urbino 12 electric 2018. godine.

Oprema koju su poručilo norveški prevoznici uključiće, između ostalog, klima uređaj, sistem za nadzor i informisanje putnika sa glasovnom najavom stanica. Poljski proizvođač će takođe instalirati dodatni paket toplotne izolacije karakterističan za skandinavske zemlje, uključujući podmetače sa grejanjem u predelu vrata. Još jedno rešenje koje povećava sigurnost putnika je inhalator koji ne dozvoljava startovanje vozila dok vozač ne odradi alko-test.

Od realizacije porudžbine za prvo električno vozilo 2013. godine, poljski proizvođač je dobio porudžbine za preko 500 autobusa na baterije. Oni se mogu naći na ulicama 17 evropskih zemalja, u 62 grada, od ledenog severa sve do vrelog juga kontinenta. Električni autobusi iz Bolehova ukupno su do sada prešli više od 14 miliona kilometara.

Naslovna fotografija: norgesbuss.no

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica