ELEKTRIČNI HIBRIDNI VOLVO SA ODLIČNIM OCENAMA NA PROBI

ELEKTRIČNI HIBRIDNI VOLVO SA ODLIČNIM OCENAMA NA PROBI

Od maja prošle godine, Volvo ispituje električni hibridni autobus na liniji 60 u švedskom gradu Geteborgu. Novi autobus je popularan među vozačima, putnicima i građanima koji žive duž autobuske linije.

Volvo Buses učestvuje u projektu Evropske unije „Hyperbus“, zajedno sa javnim prevoznikom Vestrafik (Västtrafik), privrednom komorom Geteborga, lokalnom elektrodistribucijom i gradskom upravom za saobraćaj. Projektom je predviđeno da se električni hibridni autobus koji je proizveo Volvo testira dok prelazi rutu dugu sedam kilometara tiho i bez štetnih emisija. Sistem punjenja omogućava smanjenje potrošnje dizela i emisije ugljen-dioksida za 75% u odnosu na sadašnje dizel autobuse. Ukupna potrošnja energije je smanjena za 60%.

volvo-plugin-hybrid1

Vestrafik je anketirao putnike na liniji 60, vozače električnih hibridnih autobusa i građane koji žive duž linije 60, šta misle o novim autobusima. Rezultati pokazuju da je većina pozitivno ocenila nove autobuse i da je većina upućena u projekat – 7 od 10 anketiranih zna za inicijativu.

Veliki procenat ispitanih takođe smatra da je neophodno investirati u ekološke autobuse na alternativna goriva. Većina putnika kaže da bi platili i pola krune više ako će to doprineti kupovini više električnih hibridnih autobusa.

Građani koji žive uz liniju 60 cene činjenicu da su električni hibridni autobusi tihi i 40% njih kaže da ih manje uznemiravaju hibridni autobusi od klasičnih dizel autobusa. Zaposlenima u gradskom prevozniku se takođe sviđaju novi autobusi, pri čemu vide ekološki aspekt kao najznačajniji. Udobna i tiha radna atmosfera je takođe spomenuta u pozitivnom kontekstu.

Autobusi će nastaviti redovnu eksploataciju do jula ove godine. Volvo planira da pokrene komercijalnu proizvodnju električnih hibridnih autobusa već u 2016. godini.

Činjenice o električnom hibridnom autobusu Volvo
•    Koristi 60% manje energije i proizvodi 75% manje ugljen-dioksida u poređenju sa sličnim dizel autobusom.
•    Električna struja koju autobus koristi da brzo i efikasno napuni baterije na dve krajnje stanice je proizvedena putem snage vetra. Punjenje traje od 6 do 8 minuta.
•    Električni hibridni autobus radi tiho i bez emisije izduvnih gasova oko 7 kilmetara bez usputnog dopunjavanja.

Foto: Volvo Buses

Descargar musica