Zglobna VDL Citea Electric za aerodrom Oslo

Zglobna VDL Citea Electric za aerodrom Oslo

Aerodrom glavnog grada Norveške će od sledeće godine opsluživati 8 zglobnih električnih autobusa VDL Citea SLFA-181 Electric.

Sa 8 Citea SLFA-181 Electric, kompanija VDL Bus & Coach napraviće veliki doprinos daljoj elektrifikaciji Aerodroma u Oslu, u Norveškoj. Autobusi će početi sa radom 2020. godine. Upotreba ovih zglobnih VDL vozila pomoći če u dostizanju klimatskih ciljeva koje je postavio aerodrom Avinor, koji je već jedan od vodećih aerodroma u pogledu strogih zahteva životne sredine. Ugovor je potpisan početkom avgusta.

VDL_Avinor_Oslo_Airport

Autobusi
Svake godine, 1,2 miliona putnika se preveze od gejtova do aviona na aerodromu u Oslu. U junu 2018. godine aerodrom Avinor Oslo dobio je finansijsku podršku u vrednosti od 1,6 miliona evra od norveške organizacije Enova. Pod vlasništvom ministarstva za klimu i životnu sredinu, cilj ove organizacije je da podrži razvoj klimatske tehnologije i sistema održive energije.

Pametno upravljanje energijom
Dodatna pažnja biće fokusirana na klimatski sistem i održavanje komotne temperature za putnike, naročito u zimskom periodu. Zahvaljujući pametnom upravljanu energijom sa strateškim vremenom punjenja, čak i u ekstremnim vremenskim uslovima, udobnost putnika i dostupnost vozila su zagarantovani.

Kompanija VDL Bus & Coach koristi litijum jonske baterije visokog kapaciteta od 216 kWh u svojim autobusima Citea SLFA-181 Electric. Ovo nudi fleksibilnost kapaciteta visoke energije dok se zadržavaju prednosti brzog punjenja. Ovaj sistem baterija se hladi vazduhom i zagreva električnom energijom tako da se baterija uvek drži u optimalnim uslovima rada.

VDL_Citea_SLFA-181_Electric

Zbog opreme za punjenje, VDL Bus & Coach još jednom je udružio snage sa holandskom kompanijom Heliox. Za privremeno punjenje, punjač od 300 kW biće instaliran na gejtu. Pomoću pantografa na krovu autobusa, baterije se mogu potpuno napuniti za kratko vreme. Da bi se smanjila potrošnja energije u autobusu, unutrašnja temperatura može dobiti dodatno pojačanje tokom vremena brzog punjenja. Biče instalirano 8 mesta za punjenje u garaži, svako kapaciteta 30 kW. Ovde se autobusi kompletno pune tokom noći, i po potrebi zagrevaju.

Avinor
Avinor je državna kompanija odgovorna za 44 norveška aerodroma koja se godišnje pobrine za oko 50 miliona putnika. Polovina ukupnog broja putnika putuje preko aerodroma u Oslu. Avinor je preueo vodeću ulogu u smanjenu emisije gasova staklene bašte u avioindustriji, uključujući razvoj električnih aviona i snabdevanje održivim gorivom za mlazne avione. Kompanija ima više od 3.000 zaposlenih. Sedište se nalazi u Oslu.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica