Električni Solaris na probi u Krakovu

Električni Solaris na probi u Krakovu

MPK iz Krakova je započeo 12-mesečno testiranje modela Solaris Urbino 12 electric.

Gradski prevoznik MPK iz Krakova je započeo testiranje modela Solaris Urbino 12 electric. Testiranje je predviđeno da traje dvanaest meseci tokom kojih bi se utvrdila opravdanost i efikasnost uvođenja ovakvog tipa autobusa. Ako rezultat bude zadovoljavajuć, gradski prevoznik će ući u nabavku električnih autobusa za potrebe svojih građana.

urbino_electric_krakow1

Solaris Urbino 12 electric je iznajmljen prevozniku na period od dvanaest meseci. Potpuno električni autobus sa nultom emisijom izduvnih gasova je opremljen baterijom kapaciteta 210 kWh koja se dopunjuje noću u garaži. Koristi punjač snage 100 kW, koji takođe obezbeđuje Solaris. Elektromotori su montirani na glavčinama točkova. To dalje smanjuje ukupnu masu vozila i u isto vreme povećava prostor u autobusu.

Električni Solaris će se testirati na liniji 154 koja saobraća od glavne železničke stanice do severnog dela grada. U vozilu će važiti karte u okviru postojećeg tarifnog sistema. Sa jednim punjenjem vozilo može da radi tokom celog dana.

Do sada je Solaris prodao električne autobuse Klagenfurtu (Austrija), Braunšvajgu, Diseldorfu i Hamburgu (Nemačka) i Vesterosu (Švedska).

Foto: Solaris Bus & Coach

One comment

  1. Bas dobro izgleda autobus.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Descargar musica