FOTO I VIDEO: Novi Sprinter iz Kragujevca

FOTO I VIDEO: Novi Sprinter iz Kragujevca

Autobusi.NET je, za vikend, opet bio u poseti kragujevačkoj firmi Politek, koja se bavi preradom i nadogradnjom manjih teretnih vozila. Prisustvovali smo predstavljanju novog minibusa na bazi Mercedesovog Sprintera.

Ovu firmu smo vam već predstavili u prethodnoj reportaži pri isporuci turističkog minibusa Iveco Daily za Sloveniju, a ovaj put smo imali priliku da se malo bliže upoznamo sa jednim od gotovih vozila. Našem sajtu predstavljen je novi minibus Mercedes-Benz Sprinter 516CDI.

politeksprinter1politeksprinter2

Ovaj minibus je opremljen dvolitarskim dizel motorom sa 163 konjske snage, a uparen je sa šestostepenim manuelnim menjačem. Kao i prethodno vozilo, ovaj Sprinter poseduje italijansku klimu proizvođača Autoclima, koja se nalazi u zadnjem delu vozila, a za grejanje je zadužen Webasto radijatorski sistem. Ulazak putnika vrši se na električna bočna klizna vrata, sa kojima se otvara i jedan stepenik, dok se produbljeni prtljažni prostor nalazi u zadnjem delu vozila, ispod zadnjeg reda sedišta.

politeksprinter3Enterijer i galerije za prtljag su obložene najfinijim materijalima a kompletna unutrašnja rasveta je urađena u LED tehnologiji. Ovo vozilo ima 18 kožnih putničkih sedišta Sege sa bočnim jastučićima na naslonu za glavu, a razmak između redova je dovoljno velik za komforno putovanje čak i na dužim relacijama. Kao dodatak za uživanje u putovanju, ugrađen je Pioneerov multimedijalni sistem, a putnici mogu da pune svoje mobilne i tablet uređaje pomoću USB utičnica, koje su obezbeđene za svako putničko mesto.

politeksprinter4Vozački prostor je isti kao na originalnom Sprinteru, a na suvozačkom delu su ugrađena dva sedišta, identična onim iz putničkog prostora. Radi lepšeg izgleda vozila, ugrađeni su spojleri na prednjem braniku i bočno, a retrovizori su hromirani. Za razliku od prethodno isporučenog Daily minibusa za Sloveniju, ovaj Sprinter je namenjen srpskom tržištu, a kupila ga je firma ANS “Nikolić” iz Beograda.

Za vas smo pripremili i video reportažu, i nadamo se da ćete u njoj uživati!

(Slobodan Kostić)

Descargar musica