FOTO: Virtualna šetnja kroz Solaris

FOTO: Virtualna šetnja kroz Solaris

Poljska fabrika autobusa Solaris Bus & Coach je nedavno predstavila javnosti virtualnu šetnju kroz celu novu fabriku, lociranu u mestu Bolechowo u Poljskoj.

Putem servisa Google Maps i Google Street View, svaki korisnik interneta i ovih servisa moći će da se prošeta kroz fabriku, koja je otvorena pre nešto više od godinu dana. Zainteresovani korisnici mogu na klik miša da se šetaju kroz proizvodne hale i kancelarije poljskog giganta.

solaris1Na samom ulasku u fabriku vas dočekuje maskota ove fabrike – zeleni jazavičar. On se dalje u obilasku pojavljuje na ulasku u razne prostorije, i ukratko objašnjava čemu one služe.

solaris5Nakon prelaska u sledeći hodnik, korisnici mogu da biraju da li će ući u proizvodne hale ili će otići u obilazak raznih kancelarija. Google Street View nije prikazao sve kancelarije, ali je pristup najinteresantnijim kancelarijama omogućen.

solaris3U proizvodnoj hali je pristup dosta ograničen. Google Street View je snimio samo veliku prostoriju sa gotovim vozilima kao i liniju završne montaže. Sam proizvodni proces je, sasvim razumno, sakriven od javnosti zbog zaštite tehnologije. Međutim, na liniji sa gotovim vozilima se nalazi oko dvadesetak Solarisa spremnih za isporuku za Poljsku, Nemačku, Austriju i druge evropske zemlje.

solaris4Osim ulaska u prostorije, Solaris je omogućio korisnicima i ulazak u gotove autobuse. Osim što je ljubiteljima ispunio želju da sednu za volan nekoliko autobusa, Google Street View je snimio i putnički prostor. Virtualni posetioci mogu da uđu u najnoviji Urbino 12 i u zglobni Urbino 18 a navigacija kroz celu fabriku je vrlo jednostavna.

Ukoliko želite da virtualno obiđete Solaris, kliknite ovde.

(Slobodan Kostić/Foto: Google Street View)

Descargar musica