FOTO: Novi Otokari predstavljeni Subotičanima

FOTO: Novi Otokari predstavljeni Subotičanima

JP Subotica Trans predstavila 10 novih autobusa Otokar Kent C i Territo U. Uskoro stiže još novih Otokara za srpske prevoznike.

Prošle nedelje je u krugu JP Subotica Trans predstavljeno 10 novih autobusa. Radi se o autobusima marke Otokar namenjenih gradskom i međugradskom saobraćaju. Ovog leta su pristigla dva gradska autobusa tipa Otokar Kent C u plavo-beloj kolor šemi karakterističnoj za Suboticu i odmah su uvedena u službu na gradskim linijama. Prošlog utorka je Subotica Transu isporučeno i 8 crvenih autobusa tipa Otokar Territo U namenjenih međugradskom saobraćaju.

Otokar_Sutrans_15

Već narednog dana je u krugu JP Subotica Trans organizovana svečana primopredaja ovih autobusa, kada su isti i predstavljeni subotičkoj javnosti. Ovo je inače prvi put da je ovo javno preduzeće odjednom kupilo 10 novih autobusa. Kako prenosi portal Subotica.com, direktor JP Subotica Trans, Aleksandar Aleksić je napomenuo da je kupovinom novih autobusa smanjena prosečna starost voznog parka sa 15 godina na 12 godina.

Pored ovih 10 Otokara namenjenih gradskom i međugradskom saobraćaju, JP Subotica Trans je prošle godine već kupila jedan midibus istog proizvođača. Radi se o modelu Otokar Navigo Mega.

Otokar_Sutrans_Sloba_1

U firmi Buses and Coaches DOO, koja je zastupnik turskog proizvođača autobusa Otokar navode da je u Srbiji sve veća zainteresovanost za nabavku autobusa ove marke. Ono što je veoma značajno je to da se firme koje su već nabavile ove autobuse ponovo opredeljuju za Otokar. Od 2017. godine do danas je za srpsko tržište naručeno ili isporučeno 137 vozila. Pored JP Subotica Trans za koje je isporučeno 11 vozila, beogradskoj Lasti je isporučeno 53 vozila, a do kraja ovog meseca treba da stigne još 10 vozila. Obrenovačkoj Streli je do sada isporučeno 20 vozila, dok se do kraja godine očekuje isporuka još 4 vozila. Lazarevačkoj Lastri je takođe isporučeno 20 autobusa, a do kraja godine treba da se isporuči još 8. Za potrebe termoelektrane EPS Obilić i Trans-jug Obrenovac su isporučena po 2 vozila, a za Lui Travel 7 vozila.

Zastupnik fabrike autobusa Otokar za Srbiju:
Buses and Coaches DOO
Radnička 38, Beograd
Tel. +381 64 415 83 83

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica