Gradski prevoz od ponedeljka na teritoriji celog Obrenovca

Gradski prevoz od ponedeljka na teritoriji celog Obrenovca

U Obrenovcu i danas građani iz objekata izbacuju velike količine raznih stvari koje je poplavni talas pretvorio u otpad, a sve nadleže službe angažovane su na stvaranju uslova za normalizaciju života.

Građani su se vratili u naselje Sava, deset komisija za procene štete neprestalno radi, a od ponedeljka, 2. juna, prevoznik “Lasta” saobraćaće na celoj teritoriji opštine Obrenovac.

Povratak građana u sve delove Obrenovca i dalje nije dozvoljen a izlivene vode još ima u pojednim delovima grada, javlja reporter Tanjuga.

Predsednik komisije za evidentiranje štete na motornim vozilima, plovilima i radnim mašinama Dragan Milenković kaže da od ponedeljka, 2. juna počinje evidentiranja štete na privatnim automobilima u naselju Rojkovac.

“Na tri punka građani će moći da dostave fotografije svojih vozila koja su iznesena, a dve mobilne ekipe će fotografisati vozila koje se nalaze u naselju Rojkovac i odmah će se raditi zapisnici”, rekao je on dodavši da će ta akcija izvoditi od 8 do 18 sati.

Milenković je kazao Tanjugu i da će se u naselju Rojkovac u ponedeljak od 8 do 20 sati vršiti evidencija štete na stanovima i kućama.

On je naveo i da se građani polako vraćaju dodavši da su se vratili u naselje Sava i da su počeli da se vraćaju u naselje Rojkovac.

“Kada se stvore uslovi za povratak građana u druge delove grada a na tome se ubrzano radi, oni će moći da dođu u stanove, a građani čiji su stanovi i kuće urušeni, ostećeni ili nisu uslovni za život biće smešteni u obrenovačku kasarnu”, rekao je Milenković.

Prema njegovim rečima, ta kasarana se ubrzano priprema za prihvat ljudi a “o tome kada će se to desiti građani će biti pravovremeno obavešteni”.

Jedan od građana Obrenovca Tihomir Miošević, koji se pre tri dana, posle evakuacije vratio u taj grad kaže da su u podrumima zgrada i dalje nalazi voda, a da se neprijatan miris oseća svuda po gradu.

“Ovde su duboki podrumi – ne može da se uđe, ima sigurno pet santimetara blata i vode… navukao sam najlon čarape i gas masku a kada sam dole došao to je haos, …zalepi se noga u ono blato pa ne možeš da je izvučeš”, kaže on.

Milošević, koji je pokušao da očisti svoj podrum kaže da je u njemu, kao i susednim podrumima sve uništeno: “u podrumima je sve prevrnuto, sve jadno, ne znam kako će se to srediti i izvući… “.

Autobusi “Laste’ saobraćaju sada od Beograda do hotela na ulazu u Obrenovac, voda se crpnim pumpama i dalje ispumpava, a policija u Mislođinu više ne sprečava garđane da uđu u grad.

Veliki broj Obrenovčana i danas je došao u grad kako bi nastavio sređivanje svoje imovine, ali ga je po obavljanju posla i napustio.

(Izvor: novosti.rs, Foto: Stefan Bgd – Autobusi.NET)

Descargar musica