Hibridni Solaris za Šćećin

Hibridni Solaris za Šćećin

Vozni park u poljskom gradu Šćećinu će uskoro biti bogatiji za 16 novih hibridnih Solarisa.

Fabrika Solaris Bus & Coach potpisala je ugovor u poljskom gradu Ščećin za isporuku 16 autobusa tipa Urbino sa serijskim hibridnim pogonom. Porudžbina uključuje 8 zglobnih vozila i 8 solo dužine 12 metara. Ovo je drugi najveći posao u Poljskoj za Solaris hibridne autobuse ove godine. Električni motor se napaja iz baterija. One se, za uzvrat, napajaju putem generatora pomoću dizel motora radne zapremine od samo 4,5 litara, za vozilo od 12 metara.

New_Solaris_Urbino_18_hybrid_4

Funkcija nulte emisije dostupna je u novom Solaris Urbino hybrid modelu koje čini vozilo sličnim električnom autobusu. Zahvaljujući instalaciji Stop-and-Go sistema, dizel motor se potpuno isključuje tokom zaustavljanja na stanicama i tokom otvaranja vrata, ali se ponovo uključuje odmah nakon što se super kondenzatori isključe. U vozilo je takođe ugrađen GPS, uključujući odgovarajući softver koji omogućava aktiviranje funkcije Arrive-and-Go. Ova opcija dozvoljava isključivanje dizel motora dok se autobus približava stajalištu.

Iz firme Solaris Bus & Coach su izjavili: „Razni testovi su pokazali da zahvaljujući ovoj ekološki prihvatljivoj funkciji autobus može uštedeti i do 20% goriva potrebnog kod sličnih vozila konvencionalnim pogonom“.

Descargar musica