Hibridni Volvo za Tibingen

Hibridni Volvo za Tibingen

Do kraja 2019. godine, Volvo Buses će isporučiti ukupno devet hibridnih autobusa za flotu TüBus nemačkog gradskog prevoznika SWT.

Gradski prevoznik SWT (Stadtwerke Tübingen) iz Tibingena u Nemačkoj povećava udeo svog voznog parka TüBus hibridnim autobusima Volvo 7900. Nedavno je u saobraćaj pušteno četiri solo vozila naručena 2018. godine od kojih su tri u midi verziji, a do kraja godine treba da pristigne još četiri autobusa. Moderni hibridni autobusi će zameniti starije dizel autobuse u voznom parku.

Volvo7900H_SWT_1

Volvo7900H_SWT_2

Volvo7900H_SWT_3

Foto: Goran Dimovski

Novi autobusi su opremljeni po specifikaciji TüBus, u šta spadaju i puno tapacirana sedišta. Cena jednog autobusa se kreće oko 300.000 evra. Prevoznik SWT je za kupovinu novih autobusa dobio namenske subvencije za prevoznike od pokrajine Baden-Virtemberg, kao i preko državne inicijative Elektromobilnost III. Sa početkom rada novih autobusa, prodati su stariji dizel autobusi (sa Euro 5 i Euro 5 EEV standardima emisije) u isto vreme.

SWT koristi hibridni autobus Volvo 7900 od juna 2018. godine gde se potvrdio u ekploataciji. Iz tog razloga, još četiri vozila istog proizvođača će biti isporučena na jesen, čija će kupovina takođe biti potpomognuta istim gore pomenutim subvencijama. To znači da će do kraja godine ulicama Tibingena saobraćai ukupno devet hibridnih Volvoa.

Volvo7900H_SWT_4

Volvo7900H_SWT_5

Volvo7900H_SWT_6

Foto TüBus

Nabavka novih hibridnih autobusa predstavlja deo dosledne modernizaije voznog parka TüBus. Svakim novim vozilom se vozni park poboljšava po pitanju standarda emisije gasova i potrošnje goriva, jer poslednja generacija autobusa zadovoljava Euro 6 standarde i troši do 20% manje goriva. Pored toga SWT želi da uvede prvi električni autobus u Tibingen na jesen 2019. godine. Srednjoročni plan za sledeće dve-tri godine da u gradskom prevozu Tibingena saobraćaju vozila isključivo sa Euro 6 standardom emisije.

Izvor TüBus

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica