Isporučen 5000. Citaro sa Euro 6 motorom

Isporučen 5000. Citaro sa Euro 6 motorom

U fabrici u Manhajmu je švajcarskom prevozniku TPF isporučen zglobni autobus Citaro GÜ, kao jubilarni 5000. Citaro koji se nepune dve godine isporučuje u Euro 6 izvedbi.

Najprodavaniji gradski autobus Mercedes-Benza, Citaro, postigao je mnoštvo uspeha. Bio je proglašen autobusom godine, dobitnik je nekoliko nagrada za ekologiju i održivost i prvi je serijski proizveden gradski autobus sa Euro 6 motorom.

U Mercedes-Benzu sada slave još jednu prekretnicu: posle nepune dve godine od početka primene Euro 6 standarda, isporučen je 5000. Citaro sa Euro 6 motorom. Jubilarni model je zglobni autobus u međugradskoj verziji Citaro GÜ, namenjen švajcarskom prevozniku TPF (Transports publics Fribourgeois) iz Fribura. Ovaj autobus je samo deo narudžbine od 90 ovakvih autobusa za TPF.

Ispod haube se nalazi Euro 6 motor Mercedes-Benz OM 470 BlueEfficiency Power snage 360 KS. Putnički komfor i zahtevi puta su bili presudni za odabir opreme na ovom autobusu. Tu se ubrajaju ksenonski farovi i LED dnevna svetla, kamera za vožnju unazad i dvostruko zastakljeni prozori. Iza treće osovine se nalazi i ormarić za čuvanje lanaca za sneg. Sva troja vrata su električna, a za veći prostor u vozilu, druga i treća vrata su šiber sistema. Svih 56 sedišta imaju pojaseve. Pored toga, u autobusu ima mesta za još 73 putnika koji stoje.

Video nadzor sa šest kamera su deo standardne opreme za ovog švajcarskog prevoznika, kao i IBIS informacioni sistem, sistem za brojanje putnika i klima uređaj.

Prevoznik TPF iz Fribura svojim autobusima, trolejbusima i vozovima saobraća na 66 linija ukupne dužine 1.303 km (1.127 km puta i 176 km pruge). Na 669 autobuskih stanica uđe ukupno 70.000 putnika dnevno. Sa oko 200 autobusa, TPF je četvrti najveći prevoznik u Švajcarskoj. Oko 65% voznog parka čine autobusi tipa Mercedes-Benz Citaro.
(Foto Daimler media)

Descargar musica