JGSP „Novi Sad“ predstavio konzolu za testiranje vozača

JGSP „Novi Sad“ predstavio konzolu za testiranje vozača

JGSP „Novi Sad“ je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelniku Novog sada i široj javnosti predstavio moderan sistem za određivanje psihomotoričkih sposobnosti vozača i njihovih sklonosti ka rizicima u saobraćaju.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je na poziv direktora JGSP „Novi Sad“ Milana Stanivukovića posetio gradsko saobraćajno preduzeće. Tim povodom prvi čovek grada u Velikoj sali preduzeća prisustvovao je novom načinu testiranja kandidata za vozače pomoću konzola, najsavremenijeg postojećeg sistema kojim je moguće odrediti psihički profil ličnosti. Konzolom je omogućeno i da se ustanovi sklonost ka rizicima u saobraćaju, provere psihomotoričke sposobnosti, agresivnost u vožnji, skoncentrisanost na vožnju i sagledavanje saobraćajnih situacija.

jgsp_konzola3

Direktor JGSP „Novi Sad“ Milan Stanivuković zahvalio se svima koji su ustupanjem konzole, te obradom i analizom podataka, omogućili da gradski prevoznik poboljša nivo kvaliteta rada preduzeća. „Pre svega bih iskoristio priliku da se zahvalim gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, Naftnoj industriji Srbije i Agenciji za bezbednost saobraćaja, koji su zajednički uspeli da ovakav projekat dovedu u JGSP, jer je to nešto najsavremenije što postoji u svetu“, naveo je direktor Stanivuković.

jgsp_konzola4

Nakon što je upoznat sa novim metodama rada u JGSP „Novi Sad“, gradonačelnik Miloš Vučević imao je priliku da se i sam uveri u kvalitet testiranja na konzolama. On se zahvalio svima koji su učestvovali u osavremenjavanju načina testiranja vozača na modernim uređajima, te je naveo da je to „najbolji način da se testiraju vozači, a koji je isključivo u cilju što veće bezbednosti naših sugrađana, putnika u autobusima gradskog saobraćajnog preduzeća „Novi Sad“. Za mene je to veoma značajna stvar, jer pokazuje da na malim koracima vodimo računa o ključnim stvarima, tojest o bezbednosti naših sugrađana“, podvukao je gradonačelnik.

jgsp_konzola2

jgsp_konzola1

jgsp_konzola5

„Cilj ovog novog načina testiranja je da se izvrši najbolja moguća selekcija kadrova , radi poboljšanja saobraćajne kulture i podizanja nivoa saobraćajne usluge koje pruža JGSP „ Novi Sad „, te prevencija saobraćajnih nezgoda“, rekao je na prezentaciji izvršni direktor preduzeća i koordinator projekta Nikola Jokić. „Ovo je jedan u nizu projekata koje je gradsko saobraćajno preduzeće „Novi Sad“ krenulo da sprovodi u interesu građana Novog Sada, kako bi se ostvarili zadati ciljevi u postizanju višeg nivoa kvaliteta našeg poslovanja“, zaključio je Jokić.

(Tekst: JGSP „Novi Sad“; Foto: Saša Conić – Autobusi.NET)

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica