Low-entry Setra debituje na IAA 2014

Low-entry Setra debituje na IAA 2014

Mercedes-Benz i Setra spremaju niz noviteta za predstojeći Međunarodni sajam komercijalnih vozila IAA 2014 u Hanoveru.

Gradski, prigradski, međugradski i turistički autobusi, minibusi – Mercedes-Benz i Setra ne samo da su zastupljeni u svakom ovom segmentu, nego su i lideri na tržištu. Dominantnu poziciju održavaju pre svega implementacijom Euro 6 standarda u autobuse mnogo pre njegovog obaveznog uvođenja, pa su u prilici da predstave široku paletu ekološki čistih i ekonomičnih autobusa. Na sajmu IAA 2014 u Hanoveru od 25. septembra do 2. oktobra, obe marke će predstaviti mnoštvo inovacija.

Mercedes-Benz Citaro će u zglobnoj verziji biti dostupan sa novim motorom OM 936 h. Radi se o 6-cilindričnom rednom horizontalnom motoru snage 260 kW (354 KS), koji iz zapremine 7,7 litara izvlači maksimum obrtnog momenta od 1.400 Nm. Pored motora, zglobni autobus ima i novu elektronsku kontrolu okretnice.

Mercedes-Benz Intouro, kao najprodavaniji evropski međugradski autobus, nudi se u novim dodatnim dužinskim varijantama između 12,14 i 13,32 m, kao dvoosovniski model.

Mercedes-Benz Tourismo ima novi sigurnosni paket koji sadrži sistem za održavanje kretanja u saobraćajnoj traci (SPA Lane Assistant), kao i napredni sistem kočenja u slučaju nužde AEBS (Advanced Emergency Braking System).

mercedes_travego_aba3

Mercedes-Benz Travego ima novi sistem asistencije kočenja nazvan ABA 3 (Active Brake Assist 3). Sistem može sam da detektuje stacionarne prepreke i aktivira kočnice. Pri tome on, ne samo da ublažava posledice ozbiljne nezgode, već može i da ih izbegne.

mercedes_sprinter_city77

Mercedes-Benz Sprinter City minibusi sa Euro 6 motorima se sada nude sa okretnim vozačkim sedištima i sa sistemom Parktronic – asistencijom za vožnju unazad i parkiranje.

Setra ComfortClass 500 MD je potpuno nova familija srednjepodnih autobusa, gde MD označava “mid-decker”. Predstavljaju ekonomičnu varijantu serije ComfortClass 500, a modeli su visine 3,56 m, dok dužine mogu biti 12,3 m (S 515 MD) i 13,1 m (S 516 MD).

Setra Comfort Class 500 Completed!

Setra S 511 HD iz serije ComfortClass 500 je novi visokopodni autobus dužine samo 10,47 m namenjen tzv. VIP prevozu, klubovima i manjim grupama putnika. Kada se traži veliki kapacitet, nova Setra S 519 HD je očigledan izbor. Sa 14,95 m dužine, ovo je najduži autobus iz familije Setra. Pogodan je za duga putovanja pretežno autoputevima, a može da poveze 71 putnika u varijanti bez toaleta ili 69 putnika sa toaletom.

setra_multiclass500_le_business

Nova Setra MultiClass LE je prigradsko-međugradski autobus u low entry varijanti i potpuna je novost u okviru “MultiClass UL business” ponude. U osnovi je to kombinacija niskopodnog autobusa u prednjem delu i visokopodnog autobusa pozadi sa lakim pristupom agregatima i jednostavnim i jeftinijim održavanjem. Još jedna prednost niskopodne konstrukcije je brz protok putnika.

Ovaj autobus ima tipičan izgled koji ima Setra. Tu je isti dizajn prednjeg i zadnjeg dela kao svakom MultiClass UL modelu. Kada se pogleda sa strane, vide se velike staklene površine, naročito u prednjem delu, što ovom međugradskom autobusu daje moderan i privlačan izgled. Novi MultiClass LE business će biti dostupan u dve dužine: 12,33 m i 13,04 m.

Pored ovih autobusa, biće izloženi i luksuzni modeli TopClass 500 sa panoramskim staklenim krovom, kao i spratni autobus Setra TopClass S 431 DT koji se uspešno proizvodi još od 2002. godine, ali sada sa novim Euro 6 motorima i drugim tehničkim inovacijama koje poboljšavaju bezbednost i komfor.
(Foto: Daimler)

Descargar musica