Kineski BYD prestao sa proizvodnjom

Kineski BYD prestao sa proizvodnjom

Privremeno zatvaranje pogona najvećeg proizvođača električnih vozila praćeno velikim smanjenjem domaćih subvencija.

BYD, najveći proizvođač električnih autobusa je privremeno obustvio proizvodnju u fabrici u Guangdžou nakon što je kineska vlada smanjila subvencije za proizvodnju električnih vozila za čak 50%. BYD i GAG (Guangzhou Automobile Group) su zajedno investirale u fabriku koja je prestala sa radom od 1. marta, pa sve do 31. maja 2019. Iz kompanije izjavljuju da je fabrika „ušla u vansezonu“.

BYD zatvorio kapije. Ilustracija Autobusi.NET

BYD zatvorio kapije. Ilustracija Autobusi.NET

Svi radnici iz proizvodnje i kontrole kvaliteta su na prinudnom odmoru za vreme obustave proizvodnje, „što neće uticati na ukupnu prodaju u 2019. godini,“ rečeno je u BYD.

Kina je povećala proizvodnju u ovom sektoru zahvaljujući velikim subvencijama namenjenim da podstaknu razvoj vozila na aternativni pogon, kao što je električni. Međutim, vlada je započela postepeno smanjivanje ovih subvencija 2017. godine sa planom da ih potpuno ukine sledeće godine.

Stručnjaci za kinesku automobilsku industriju očekuju da će se obim proizvodnje ovih vozila smanjiti za skoro 40%. Ako vlada potpuno ukine subvencije 2020. godine, kineski proizvođači će biti na istoj polaznoj osnovi sa zapadnim i japanskim proizvođačima čiji su brendovi trenutno u manjini na kineskom tržištu.

Zatvaranje pogona najvećeg kineksog proizvođača električnih vozila znači da će iz trke ispasti i manje konkuretni proizvođači.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica