Autonomni ADL na probi

Autonomni ADL na probi

Prvi britanski autonomni autobus ADL Enviro200 trenutno testira javni prevoznik Stagecoach u garaži u Mančesteru.

Vozilo ADL Enviro200 dužine 11,5 metara sada može da radi autonomno u garaži obližnjeg mesta pored Mančestera, Šerstonu, a tehnologija koja se koristi takođe može da obezbedi buduće prednosti sigurnosti na putu za vozila koja rade u manualnom režimu.

ADL_Enviro200_autonomous_1

ADL autobus opremljen je CAVstar sistemom kojeg obezbeđuje kompanija Fusion Processing Ltd, a testira ga prevoznik Stagecoach. Taj probni period uključuje upotrebu autonomnog režima u okolini garaže, za obavljanje pokreta poput parkiranja i odlazak na pranje.

Prva javna demonstracija autobusa održana je 18. marta 2019. godine, na kojoj su prisustvovali rukovodioci svih partnerskih organizacija.

CAVstar kontrolni i senzorski sistem uspešno je korišćen na najvećem probnom periodu autonomnih vozila do sada u Ujedinjenom Kraljevstvu, u Griniču prošle godine, i niz drugih projekata.

ADL_Enviro200_autonomous_2

Sistem koristi višestruke tipove senzora uključujući radar, LIDAR, optičke kamere i ultrazvuk, zajedno sa satelitskom navigacijom za otkrivanje i izbegavanje objekata, u svim vremenskim prilikama, danju i noću, a planira i optimalnu putanju za vozilo.

Softver koji se koristi u pilot-vozilu takođe čini bazu za značajan probni period autonomnog vozila kako bi 2020. godine vozni park od pet autonomnih autobusa slični ovom, prevozili putnike između Fife i Edinburga, preko mosta Forth Road Bridge.

Finansiranje od 4,35 miliona funti, iz fonda britanske Vlade za inovacije, dodeljeno je prošle godine projektnom timu CAVForth uključujuči firmu Stagecoach zajedno sa partnerima Transport Scotland, Alexander Dennis Limited (ADL), Fusion Processing Ltd, ESP Group, Univerzizet Edinburgh Napier i Univerzitet zapadne Engleske.

Vozila iz oba testiranja biće korišćena autonomno na nivou standarda 4 što znači da sigurnost vozača tokom vožnje mora da bude u skladu sa popisima Velike Britanije.

Ova tehnologija takođe može biti korišćena kako bi poboljšala sigurnost korisnika vozila na putu koja se voze na klasičan način. Na primer, sistem senzora na vozilu može da se koristi kako bi obezbedio pomoć vozaču upozorenjem biciklista ili pešaka koji mogu biti u mrtvom uglu ili koji mogu prići neočekivano blizu vozilu.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica