Mercedes CapaCity za Drezden

Mercedes CapaCity za Drezden

Zglobni autobus sa 4 osovine i ukupnom dužinom od 21 m od ove nedelje u nemačkom Drezdenu saobraća probno, a od Nove godine i redovno.

Nemački grad Drezden se odlučio da kupi autobuse većeg kapaciteta od uobičajenih zglobnih autobusa dužine 18 metara. Tako je u Drezden stigao i prvi Mercedes-Benz CapaCity 4-osovinski zglobni autobus dužine 21. Kako je do sada najveći autobus u voznom parku gradskog prevoznika DVB bio dužine 18,75 m, CapaCity je za čitava 2,25 m duži. Kako je po lokalnom pravilniku najveća dozvoljena dužina 18,75 m, ovaj autobus ima specijalnu dozvolu.

mercedes_capacity_dvb_dresden_1

Mercedes-Benz CapaCity u Drezdenu

CapaCity ima 4 vrata, a po deklaraciji proizvođača, ima mesta za 49 sedenja i 154 stajanja, što je za 40 mesta više od kapaciteta drugih autobusa u DVB-u. Mercedesov Euro 6 motor ima snagu od 394 KS.
Od ponedeljka 24. oktobra, ovaj autobus saobraća probno do kraja godine kad u Drezden treba da stigne još 10 ovakvih autobusa. Pored ovih 11 Mercedesa CapaCity, u vozni park DVB-a stiže i 8 zglobnih autobusa MAN Lion’s City G dužine 18,75 metara. Ukupna vrednost 20 novih autobusa iznosi 7 miliona evra. Od tog iznosa, 1,65 miliona evra subvencioniše nemačka pokrajina Saksonija.
(Izvor DVB Dresden)

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica