Nju Delhi šansa za Solaris?

Nju Delhi šansa za Solaris?

Gradski prevoznik DTC u Delhiju, sa najvećom flotom CNG autobusa na svetu, se sprema da rashoduje između 300 i 400 autobusa, čime će broj autobusa u indijskom glavnom gradu biti smanjen na 3700.

Iako broj od 3700 vozila deluje kao ogroman vozni park, pravo je čudo kako gradske vlasti uspevaju da održe javni prevoz, s obzirom da Delhiju treba najmanje 11000 autobusa, što je skoro trostruko više od raspoloživih kapaciteta. Uz DTC postoji i sistem privatnih prevoznika koji broji ukupno 1500 vozila, i dalje nedovoljno da se zadovolji potreba.

Između 300 i 400 srednjepodnih autobusa spremno za rashod. ©Ramesh NG, Flickr

Između 300 i 400 srednjepodnih autobusa spremno za rashod. ©Ramesh NG, Flickr

Delhi je drugi grad u Indiji u kom je pušten Bus Rapid Transit (BRT) sistem, a isti se pokazao odlično. Prevoznik dnevno preveze 3.5 miliona putnika i u januaru je flota brojala 4400 autobusa, a do kraja godine će iznositi 3700, što nije čudno jer je prošle godine rashodovano čak 2500 autobusa. Od 3700 autobusa koji će ostati u voznom parku, svi su niskopodni ali oko 2500 vozila ne poseduje klima uređaj.

Niskopodni autobus TATA na CNG. ©Paltu Shyamal, Flickr

Niskopodni autobus TATA na CNG. ©Paltu Shyamal, Flickr

Međutim, dok prevoznik sve više i više gubi vozila, prošle godine je vlast obećala nabavku 3000 autobusa, ali je na kraju nabavljeno samo stotinu vozila. Kako se flota sve više smanjuje, u budućnosti se može očekivati ogromna nabavka novih gradskih autobusa. Na hanoverskom sajmu u septembru ove godine, Solaris je najavio otvaranje pogona u Indiji, čime bi iskoristio jeftinu radnu snagu i, verovatno, jeftinu robu za ugradnju. Uz to, imaće vozila koja može da plasira na domaće tržište, koje pokazuje veliku glad za novim vozilima.

TATA Hispano niskopodni autobus. ©Nabeel A. Hashml, Flickr

TATA Hispano niskopodni autobus. ©Nabeel A. Hashml, Flickr

Nju Delhi ima ukupno 670 gradskih linija koje su podeljene na 17 paketa, koji se posebno dodeljuju privatnicima na tenderima, nešto slično kao što možemo videti u Beogradu. Osim autobuskog prevoza, Delhi se oslanja i na šest linija metroa. Uz Solaris, koji ulazi na indijsko tržište, postoji velika šansa da će ulice glavnog grada krasiti i autobusi poreklom iz Poljske.

Slobodan Kostić – Urednik

Descargar musica