Nastavlja se uspeh hibridnih autobusa Volvo

Nastavlja se uspeh hibridnih autobusa Volvo

Od 2010. godine Volvo je prodao više od 1.350 hibridnih autobusa, a samo u prvom kvartalu ove godine je dobio narudžbine za više od 100 komada.

Volvo Buses je objavio da se prodaja njihovih hibridnih autobusa uspešno nastavlja i u 2014. godini. U prvom kvartalu su primljene narudžbine za više od 100 novih autobusa, najviše od klijenata iz Velike Britanije, Nemačke i Švajcarske. Od početka proizvodnje hibridnih autobusa 2010. godine, Volvo Buses je prodao više od 1.350 primeraka.

volvo14

Volvo Buses u svojoj ponudi ima kompletne hibridne autobuse i šasije. Kao kompletni hibridni autobusi se nude solo autobus Volvo 7900 Hybrid i njegova zglobna verzija Volvo 7900 Articulated Hybrid sa prostorom za 154 putnika. Šasije sa hibridnim Volvo pogonom se nude pretežno za britanske dabl-dekere i južno-američke BRT sisteme, gde autobusi voze izdvojenim saobraćajnim trakama i postižu maksimum ekonomičnosti. Hibridne šasije se prodaju u više od 20 zemalja. Najveća tržišta za Volvo hibridne autobuse su Britanija, Kolumbija, Norveška i Švedska. Nemačka, Brazil i Švajcarska su takođe naručile veliki broj hibridnih autobusa.

volvo24

U Velikoj Britaniji je do sada prodato 590 hibirdnih autobusa, a ove godine je naručeno 18 hibridnih dabl-dekera. Iz Nemačke su klijenti naručili ukupno 27 novih hibridnih autobusa, od kojih je 15 u zglobnoj verziji. Tokom druge polovine 2013. godine iz Bogote u Kolumbiji je stigla narudžbina za 200 hibridnih autobusa. Ugovorom je, pored isporuke autobusa, predviđeno i kompletno održavanje i servisiranje tih autobusa.

Foto: Saša Conić, Autobusi.NET
Descargar musica