Nobina i Scania pokreću autonomni autobus u Švedskoj

Nobina i Scania pokreću autonomni autobus u Švedskoj

Skanija i Nobina, najveći javni prevoznik u Nordijskim zemljama, sarađivaće kako bi započeli probe sa autonomnim autobusima na redovnim linijama u Stokholmu.

Ispitivanja će se odvijati u dve faze, u početku bez putnika. Bezbednost predstavlja glavni prioritet tokom ispitivanja, a autobusi će imati sigurnosnog vozača koji će nadgledati funkcije i pomagati putnicima. Dva električna autobusa Scania Citywide LF povezaće brzorastuće stambeno naselje Barkarbi, udaljeno oko 20 kilometara od centra Stokholma, sa obližnjom metro stanicom. Autobusi će voziti na trasi nove linije od 5 kilometara sa četiri stanice. U početku, planirano je da se jedan kilometer vozi u autonomnom režimu. Tokom druge probne faze, očekuje se da će oko 300 putnika dnevno koristiti ovu uslugu.

scania_nobina_autonomni

Sistemom saobraćaja i kontrole autonomnih autobusa zajednički će upravljati kompanije Scania i Nobina.

Razvojni projekat uveliko je otpočeo i probni period je planiran za 2020. godinu. Tokom testiranja, biće prikupljani podaci, na primer, o prosečnoj brzini, vremenu rada, tačnošću, odgovoru na odstupanja i zadovoljstvu putnika.

Nekoliko inovativnih projekata javnog prevoza već je u toku u naselju Barkarbi, koji su opisani kao najmoderniji gradski saobraćajni sistemi u svetu. Projekti uključuju prve autonomne električne autobuse u Evropi u redovnom saobraćaju, infrastrukturu i vozila brzog autobuskog prevoza (BRT), i nova digitalna rešenja – sve u saradnji između regiona Stokholma, opštine Jarfela i prevoznika Nobina.

Infromacije o autobusu:
Model: Scania Citywide LF (niskopodni)
Dužina: 12m
Pogon: Električni
Tehnologija punjenja: Punjenje u garaži
Kapacitet: 80 putnika, od kojih 25 sedi.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica