Uspešan test zglobnog električnog Volvoa u Geteborgu

Uspešan test zglobnog električnog Volvoa u Geteborgu

Koncept zglobnih električnih autobusa testira se na delovima linije 16 u Geteborgu od sredine juna prošle godine. Kako je prošlo testiranje? Da li tehnologija funkcioniše? Šta putnici misle?

“Do danas, naši električni zglobni autobusi radili su preko 4.500 časova prešli su ukupno 62.000 kilometara na jednoj od najopterećenijih gradskih linija bez velikih prekida u radu. Ovo je odličan rezultat”, kaže Peter Nordin, coordinator elektrifikacije za Volvo Group.

Volvo_7900_Electric_Articulated

Tokom probnog perioda, tehnologija koja se koristila za napajanje, kontrolu i rad kontinuirano je testirana, optimizovana i verifikovana kako bi obezbedila podatke za podršku kontinuiranog razvoja proizvoda.

Västtrafik, javni prevoznik na zapadu Švedske, sproveo je svoju poslednju anketu putnika u aprilu 2019. godine. Rezultati pokazuju da su stanovnici Goteborga generalno zadovoljni električnim autobusima. Na primer, 90% putnika na liniji 16 osećaju da električni autobusi doprinose boljem gradskom okruženju i da su ugodni za vožnju. Električni autobusi na liniji 16 takođe su dobili visoke ocene za frekvencije polazaka, kratko vreme putovanja i urednost tokom vožnje.

Prototipovi zglobnog autobusa Volvo imaju mnogobrojna tehnička i dizajnerska rešenja koja čine putovanje lakšim i udobnijim putnicima. Na primer, autobusi imaju četvora dvokrilnih vrata, velike prohodne podne površine i ergonomski dizajnirane rukohvate, ručke i naslone za putnike koji stoje. Cilj je da veliki broj putnika može da brzo i bezbedno uđe ili izađe na svakoj stanici, dok je putovanje samo po sebi što udobnije. Tokom vožnje autobusi su opremljeni bežičnim internetom punjačima za telefone i ekranima a saobraćajnim informacijama.

Zglobnim električnim autobusima upravlja kompanija Transdev.

volvo7900_electric_articulated

ElectriCity saradnja
ElectriCity predstavlja saradnju između 15 partnera iz industrije, akademije i društva koji rade zajedno na razvoju, testiranju i demonstraciji novih rešenja za budući period. Partneri koji su uključeni su Volvo Group, region Vestra Jetaland, Vestrafik, grad Goteborg, Kelmers Tehnološki Univerzitet, švedska Agencija za energiju, Naučni park Johanesburg, Naučni park Lindholmen, kompanije Göteborg Energi, Älvstranden Utveckling, Ericsson, Keolis, Akademiska Hus i Chalmersfastigheter.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica