15 VDL Citea za Helsinki

15 VDL Citea za Helsinki

Finski prevoznik Pohjolan Liikenne naručio 5 električnih Citea SLE-129 Electric i 10 dizel autobusa Citea LLE-127.

Finska autobuska kompanija Pohjolan Liikenne uputila je novu porudžbinu kompaniji VDL Bus & Coach. Ova porudžbina uključuje i električne Citea autobuse po prvi put. Ona se sastoji od 5 Citea SLE-129 Electric i 10 Citea LLE-127 Diesel vozila. Od 2013. godine kompanija VDL Bus & Coach je isporučila 142 vozila prevozniku Pohjolan Liikenne. Autobusi će biti korišćeni za regionalni transport Helsinkija (HSL) na različitim linijama. Modeli Citea SLE-129 Electric počeće sa radom u decembru 2019. godine u predgrađu Espo, a Citea LLE-127 od avgusta 2019. u regionalnom saobraćaju Helsinkija.

VDL_Citea_SLE_Electric

Citea SLE-129 Electric
Asortiman Citea Low Entry Electric proširen je na jesen 2018. godine modelom dužine 12,9 metara. Citea SLE-129 Electric za prevoznika Pohjolan Liikenne, sa konfiguracijom sedišta 40+4+1 i prostranim putničkim kapacitetom za približno 80 putnka, veoma je pogodan za tržište Finske. Autobus je opremljen sa novim baterijama od 216 kWh. Prevoznik se još jednom opredelio za 1-2-1 konfiguraciju vrata koja olakšava ulaz i izlaz i osigurava optimalan protok putnika.

Tokom dana, električni autobusi se dopunjavaju sa snagom od 300 kW preko pantografa montiranog na krovu, u Leppävaara terminalu gde će HSL napraviti novu infrastrukturu za punjenje. Tokom noći, vozila se sporo pune preko CCS priključka i početno se zagrevaju u garaži prevoznika Pohjolan Liikenne.

VDL_Citea_LLE-127_Pohjolan_Liikenne

Citea LLE-127
Model Citea LLE-127 Diesel, sa dužinom od 12,7 metara, najduža je Citea LLE verzija. Prošireni međuosovinski razmak pruža 4 sedišta više nego kod verzije od 12 metara. Citea LLE-127 za prevoznika Pohjolan Liikenne poseduje 39+4+1 raspored sedišta. U poređenju sa sličnim autobusima sa istim brojem sedišta, ovaj model ima prednost zbog svoje male težine: manja potrošnja goriva, niža emisija štetnih materija i manji troškovi održavanja, što rezultira nižim ukupnim troškovima vlasništva. Mala potrošnja goriva i sledstvena niža emsija štetnih materija čini ovaj model primatom prevoznika, ali i stanovnika Espoa i Helsinkija.

Modeli Citea SLE-129 Electric i Citea LLE-127 imaju posebnu zaštitu od korozije na svim elementima poda i laganu, vodootpornu XPS izolaciju. Prevoznik Pohjolan Liikenne izabrao je ovo rešenje zato što se enterijer čisti pod pritiskom vode. To smanjuje prodiranje vlage i produžava životni vek enterijera.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica