Nobina naručila 47 hibridnih autobusa Volvo

Nobina naručila 47 hibridnih autobusa Volvo

Nobina, jedan od najvećih evropskih prevoznika, kupuje solo i zglobne hibridne autobuse za švedske gradove Sundsval i Ornskoldsvik.

Volvo Buses je obezbedio još jednu veliku narudžbinu za hibridne autobuse. Nobina je naručila ukupno 47 hibridnih autobusa, od kojih je jedanaest u zglobnoj verziji. Autobusi su namenjeni za potrebe gradskog prevoza u švedskim gradovima Sundsval i Ornskoldsvik. Ovo je za Volvo do sada najveća narudžbina za hibridne autobuse u Švedskoj. Autobusi će biti spremni za saobraćaj u septembru.

volvo7900h_nobina

Nobina je deo Nobina Grupe, jednog od najvećih evropskih putničkih prevoznika sa godišnjim obimom prevoza od 280 miliona putnika.

Prvih 30 hibridnih autobusa će početi sa eksploatacijom sredinom juna, dok će ostatak biti isporučen tokom jeseni 2014. godine. Do sada je Volvo Buses ukupno prodao preko 1.350 hibridnih autobusa, od tog broja preko 120 u Švedskoj.

Narudžbina se sastoji od 36 dvoosovinskih solo autobusa Volvo 7900 H i 11 zglobnih tipa Volvo 7900 HA. Pored hibridnih autobusa, Nobina je naručila i 11 dizel low-entry autobusa tipa Volvo 8900. Svi oni zadovoljavaju najnovije Euro 6 standarde. Zglobni hibridni autobus dužine 18 metara je poslednji u nizu noviteta u ponudi Volvoa i može da poveze do 154 putnika. To je više od bilo kog drugog hibridnog autobusa na tržištu.

(Foto: Volvo Buses)

Descargar musica