Nova generacija Solaris Urbino u Minhenu

Nova generacija Solaris Urbino u Minhenu

Prevoznik Martin Geldhauser preuzeo četiri nova Solarisa Urbino 12 najnovije generacije koji će saobraćati u prigradskom saobraćaju u Minhenu.

Prevoznik Martin Geldhauser je lično u fabrici u Poznanju preuzeo četiri Solarisa Urbino 12 najnovije generacije. Autobuse inovatinog dizajna pokreću Euro 6 motori DAF/PACCAR MX 11 upareni sa automatskim menjačima Voith Diwa 6.

solaris_urbino12_martin_geldhauser1

Putnici će u novim 12-metarskim autobusima uživati u svim pogodnostima na koje su navikli vozeći se sa Geldhauserom. Visoki standardi se ne ogledaju samo u odvojenom klima uređaju za putnike i vozača, nego i po štedljivom LED osvetljenju enterijera. Ista tehnologija je primenjena i na spoljno osvetljenje. U prostranom i svetlom enterijeru se nalazi 19 konzolno okačenih sedišta, a kako se tankovi za gorivo nalaze iznad prednje osovine, pod između dve osovine je potpuno ravan, bez podesta.

Pristup komponentama prilikom servisiranja vozila je poboljšan zahvaljujući panelima koji su postavljeni zavrtnjevima i lako zamenjivi prilikom oštećenja. Poklopci na karoseriji se sada otvaraju pod uglom od čak 170°, što je 40° više nego ranije.

Zahvaljujući pomeranju rasporeda opterećenja prema prednjoj osovini, pogonska osovina se olakšava, što dozvoljava povećanje kapaciteta putnika, bolju voznu dinamiku i poboljšan servis. Poboljšana izolacija će smanjiti operativne troškove i povećati nivo komfora.

Martin Geldhauser kupuje autobuse od Solarisa već više od 10 godina. Od 2004. godine do danas ih je kupio ukupno 48.

Broj prodatih novih Solarisa u Nemačkoj se sve više povećava. Minhenski gradski prevoznik MVG je naručio 6 zglobnih Solarisa Urbino 18, a narudžbe za solo vozila su stigla iz Frajburga (Freiburger Verkehrs-AG) i Pasaua (Stadtwerke Passau). Već su isporučeni novi Solarisi nezavisnim prevoznicima Josef Ettenhuber GmbH, Kessels-Reisen GmbH i Wies Faszinatour. U poslednjoj fazi je i isporuka 14 zglobnih Urbino 18 prevozniku Bogestra iz Bohuma.
(Foto Solaris Bus & Coach)

Descargar musica