Novi Sad ima para samo za 5 novih autobusa

Novi Sad ima para samo za 5 novih autobusa

JGSP “Novi Sad” će ove godine kupiti samo pet autobusa, mada je u planu poslovanja planirao nabavku čak 40 vozila.

Osnovni uzrok za odustajanje od kupovine 10 solo autobusa na gas, 10 solo autobusa na dizel i 20 zglobnih autobusa je manjak sredstava. Takođe, nedostatak sredstava je doveo i do toga da se sada ponovo odloži nabavka elektronskog sistema naplate prevoza koji već šest godina nikako da se uvede zbog neuspelih javnih nabavki. Novac koji je planiran za kupovinu elektronskog sistema sada će biti prebačen za kupovinu pet autobusa.

neobus_jgsp_novi_sad

U GSP-u za 021.rs navode da se neće odustati od uvođenja elektronskog sistema naplate, ali da je procenjeno da je za funkcionisanje prevoza važnija nabavka autobusa.

– GSP neće odustati od nabavke elektronskog sistema naplate, pošto je modernizacija u pružanju usluge prevoza jedan od prioriteta u poslovanju preduzeća. Međutim, procenjeno je da je do kraja godine za funkcionisanje gradskog saobraćaja značajnija nabavka novih autobusa od elektronskog sistema naplate. Zbog toga će sredstva za investicione aktivnosti, odnosno kapitalne subvencije iz budžeta Grada za 2014. godinu, od 90 miliona dinara, biti usmerena za nabavku pet solo dizel niskopodnih autobusa sa pripadajućom opremom, a preneta i neutrošena sredstva od 37 i po miliona na rekarosiranje deset zglobnih autobusa. Postupak javne nabavke novih autobusa biće pokrenut u što kraćem mogućem roku – kažu u GSP-u.

Podsetimo da GSP već nekoliko godina nije kupio ni jedan novi autobus i da su nedavno rekarosirali 10 zglobnih autobusa.
(Izvor: 021.rs, foto: Saša Conić, Autobusi.NET)

Descargar musica