FOTO: Predstavljen novi Zvezdin autobus

FOTO: Predstavljen novi Zvezdin autobus

Fudbalskom klubu Crvena Zvezda su danas svečano predati ključevi novog klupskog autobusa MAN Lion’s Coach.

Ispred stadiona „Marakana“ je danas u prisustvu brojnih predstavnika medija, navijača i igrača fudbalskog kluba „Crvena Zvezda“ svečano predstavljen novi klupski autobus. Tom prilikom su predstavnici kompanije Carlsberg Srbija uručili ključeve novog autobusa MAN Lion’s Coach potpredsedniku skupštine FK CZ, Svetozaru Mijailoviću, i igračima prvog tima. Verni navijači Crvene Zvezde pomogli su da njihov omiljeni klub primi ovu vrednu nagradu učestvujući u nagradnom takmičenju LAV IGRA I STRAST.

man_lions_coach_crvena_zvezda10 man_lions_coach_crvena_zvezda09 man_lions_coach_crvena_zvezda08

Nakon što se Mijailović zahvalio na ovom vrednom poklonu, predstavnici medija, među kojima i Autobusi.NET, imali su jedinstvenu priliku da se provozaju novim autobusom Crvene zvezde, zajedno sa Zvezdinim prvotimcima.

man_lions_coach_crvena_zvezda11

Na osnovu podataka od uvoznika autobusa, beogradske firme Sejari d.o.o. iz Beograda, MAN Lion’s Coach za FK Crvena Zvezda je dugačak tačno 12 metara, širok je 2,5 m, a visok 3,8 m. Pokreće ga Euro 6 motor MAN D2066 LOH 32 snage 400 KS putem 6-stepenog manuelnog menjača. Ovaj klimatizovani autobus je isporučen sa 40+2 sedišta brendiranih u boje i logo fudbalskog kluba na kožnim uzglavljima. Bočno pomerljiva sedišta su opremljena sigurnosnim pojasevima, odmorištima za noge i pomoćnim stočićima. U zadnjem delu autobusa se nalazi i jedan klupski stočić. Igrači i članovi tima imaju na raspolaganju i toalet, kuhinju sa mikrotalasnom pećnicom, bežični internet, DVD audio/video sistem sa USB ulazom i dva monitora od 21 inča, sa prijemom TV signala.

man_lions_coach_crvena_zvezda06 man_lions_coach_crvena_zvezda07 man_lions_coach_crvena_zvezda02 man_lions_coach_crvena_zvezda05

Vozač na raspolaganju ima pregledno radno mesto sa udobnim sedištem sa ugrađenim sigurnosnim pojasom na tri tačke kačenja. Tu su i elektropneumatsko podešavanje položaja volana (radi samo kada je aktivirana parkirna kočnica), EBS kočioni sistem sa disk kočnicama na svim točkovima, tempomat, elektronska kontrola pneumatskog oslanjanja (ECAS) sa opcijom izdizanja autobusa po potrebi, komande na volanu, elektropodesivi retrovizori sa grejačima i elektropodizač za vozačev prozor. Vođa puta na raspolaganju ima i bežični mikrofon.

man_lions_coach_crvena_zvezda01 man_lions_coach_crvena_zvezda03 man_lions_coach_crvena_zvezda04

Autobus na svojoj zadnjoj stranici ima ugrađen ski boks, kojim se povećava i ovako velikodušan prostor za prtljag od 10 m3. Na samom ski boksu je ugrađen i parking senzor.
(Tekst: Saša Conić, Foto: Aleksandar Dragutinović, Saša Conić)

Descargar musica