Novi Solaris Urbino electric na testu u Parizu

Novi Solaris Urbino electric na testu u Parizu

Solaris Bus & Coach i javni prevoznik RATP iz Pariza su potpisali ugovor o isporuci električne verzije autobusa Urbino 12 za potrebe ispitivanja u uslovima pariskog gradskog saobraćaja.

Solaris će pariskom javnom prevozniku RATP (Régie autonome des transports Parisiens) isporučiti jedno električno vozilo najnovije generacije Urbino 12. RATP planira da novo vozilo na baterije testira više meseci na ulicama Pariza u realnim uslovima gradskog saobraćaja. U Parizu planiraju da do 2025. godine ceo vozni park autobusa bude sa nultom emisijom izduvnih gasova. Novo vozilo će biti predstavljeno na Konferenciji UN o promeni klime COP21, koja se održava u Parizu od 30. novembra do 11. decembra u Parizu.

new_solaris_urbino_12_paris

Autobus za Pariz će biti u potpuno novom dizajnu predstavljenom prošle jeseni na IAA 2014 u Hanoveru, o čemu je Autobusi.NET opširno izveštavao. Vozilo će biti opremljeno baterijom snage 240 kW i „plag-in“ sistemom punjenja. Prevozniku će Solaris obezbediti i eksternu punionicu snage 80 kW.

Novost je i najnovija pogonska osovina ZF AVE 130 sa ugrađena dva nezavisna elektromotora blizu točkova. Ona još više smanjuje ukupnu masu vozila i u isto vreme oslobađa više slobodnog prostora unutar vozila. Zajedno sa vučnom opremom Medcom, osovina obezbeđuje dobro i glatko ubrzanje i kočenje.

Autobus će imati 30 sedišta, od kojih je 16 postavljeno konzolno. Osveteljenje spolja i iznutra je obezbeđeno LED lampama, dok je ergonomsko radno mesto vozača upotpunjeno „tač-skrin“ komandnom tablom.
(Foto Solaris Bus & Coach)

Descargar musica